Ispričavam se radi manjeg offtopica.
Genesis žao mi je radi toga iskreno. Ali stavi se u situaciju svog oca, jedan dan si u kući i onda slušaš na radiju ili gdje već kako se sprema sranje i da agresorske snage žele otuđit, otet, ubit i oštetit domovinu. U toj situaciji, ako imaš srce i nešto u sebi, ako voliš svoju domovinu, takve riječi ti isperu mozak od svega i dolazi:"idemo im jebat mater u pičku i zaštiti zemlju, ako ne za mene barem za sinove i kćeri". Branit domovinu nije zločin, nikad nije ni bio. Problem je u tome što se ljubav prema domovini iskoritava radi jebenih političkih igara velikih ljudi koji te iste ljude koriste kao pijune, obećavajući im brda i doline a na kraju kad se sve završi, i kad konačno dođu kući moraju godinama čekati pomoć od svoje države, bilo to u obliku pomoći radi psiholoških trauma, ili novčanog zbog invaliditeta. Ja osobno znam bivšeg policajca koji je X% invalid zbog explozije, sa svom papirologijom, pa jos uvijek nema status i invalidninu. Birokracija i papirologija bajo moj. Ne znam što Ruski vojnici misle, ali poprilično sam siguran da na kraju dana, tko god stane u prvim redovima sa puškom, ima velika jaja i plemenito srce.
ili je jednostavno jebeno lud u glavi. Mislim imali smo takvog jednog. Išao u rat, rokao,, vratio se, i ostatak života, do same smrti je čekao konflikt samo da se može vratit u borbu. Njegove riječi. Jebiga once broken always broken.
crowizard Sta imas na kraju od tog patriotizma? Mrtve sa obe strane, razrusene gradove i bespotreban nemir.
To ti sad kažeš tako zato što nisi bio u situaciji kad se to dešavalo. Da ti netko upadne u stan i želi nauditi tvojoj obitelji, hoćeš li ga pustit ili ćeš ga jebeno roknut ako si u situaciji da možeš birat?
Takav je mentalitet nekih ljudi kad je ratovane u pitanu. A tek vidi kako vrbuju mlade po ulicama u Americi. Doslovno im guraju osjećaj nacionalizma i ponosa kroz indvidualizam. I gledaj sad. Generacija bez rata u educiranoj državi, sa boljim mentalitetom. I opet vidiš klince koji su jučer izašli iz pičke sa crnim kapama, koji uzviču za Dom spremni, gdje si bio 91 i srbe na vrbe znaš da nešto nije u redu. ja to vidim kao debilizam, ti to vidiš (nadam se) kao debilizam, ali netko to očito ne vidi kao debilizam. Indoktrinacija od malih nogu. Moj pokojni otac je srbin, živio u HR otkad je zavšrio fax, imao samo Hrvatsko državljanstvo pa su ga neke lokalne Rvatine htijele na "vrbe.". Jel. A moj stari pacifista čitav život. Jebeni slikar jel. Ljudima to teško ide u glavu, pogotovo u vrijeme konflikta. čovječanstvo se bazira na tome da većinu konflikta riješava nasiljem. Niti jedan veći konflikt se nije riješio sa mirovnim sporazumom već sa hrpom mrtvih. I možemo biti sretni što Rusijom vlada netko tko ima čelična jaja i staloženu šaku, nebitno jel on KGBov krvnik ili ne. Nebitno jel on legitimno došao na vlast ili ne. Stavi bilo kojeg drugog čovjeka na njegovo mjesto u ovoj situaciji i gorilo bi sve. Režem kurac na komade od 25 cm svaki ako nije tako. Dokle god je show of power, dobro je. Srećom Biden je old man koji ne može sam sebe održati dovoljno budnim da koherentno izjavi nešto što bi netko mogao shvatit ozbiljno van USa