Kad su mi krvarice, kiseli kupus i krumpir na jelovniku, veselim se i ne mogu dočekat da sve bude spremno za hasanje.
Dakle ogulinski kiseli kupus procjeđen i ispran da ne bude prekiseo na kraju.
Najprije popržim frtalj glavice crvenog luka, i 2 režnja češnjaka i na to dodam kupus i začine: vegetu, papar, crvena mljevena paprika, dosolim koliko treba i malo origana, inače lovrov 1 list do 2 idu ali kad se nema onda je i origano dobar jer sličan je okusom i mirisom lovru, narezao jedan red špeka radi bolje arome i stavio dva lončića vode.
To se pirja na laganoj vatri u pokrivenoj posudi sve dok voda ne ispari otprilike nekih sat i pol do dva. Oko 45 min. prije završetka sa kupusom stavim čitavi dobro oprani krumpir, dakle sa korom na kuhanje. To se mora kuhati min. pola sata, zavisno o veličini krumpira. Pred kraj kuhanja krumpira dolaze i krvavice na red.
Na slici mi izgleda kao da sam je propucal magnumom jer je ispucala tijekom pećenja a da se to ne dogodi, mora se malo popikati čačkalicom na par mjesta i dobro posušiti i na hladno ulje ih staviti peći a ja sam napravio namjerno sve kontra jer sam htio da mi baš ispucaju jer su mi tak slađe kad se one rastvore a i ispeće se dobro unutrašnjost.
Uf… najeo sam se toga kak spada!
EDIT: U narezani krumpir sam stavio malo svinjske masti, vegete, papra i mljevene paprike.