Koji bi po tebi trebao biti next big thing ili pardigma u gamingu?
Ja sam prvi bio veliki zagovornik Stadie i to još uvijek je next big thing. Microsoft ima Live, Pass, a sljedeći veliki projekt je Xbox „Netflix“. Vrlo vjerojatno neće biti dio operativnih sustava televizora, jer to traži određene hardverske predispozicije i performanse, pa će vrlo skoro predstaviti nešto poput Amazonovog Fire Sticka, Xbox Stick. Biti će mali dongle koji se ušteka u HDMI i služi kao platforma za pristup Xbox Cloudu, ali i kao BT reciever za kontroler. Također, mogao bi imati klasičan ethernet port jer cloud igranje traži jako velik Bandwidth i niske latencije. Međutim, trebaju riješiti dva problema na kojima se Google spotaknuo, a to su infrastruktura i igre. Ovo drugo će riješiti Game Passom i kupovinom svega, a prvo već užurbano rade.
Microsoft je pobjednik i mislim da su pomalo već svi toga svjesni. Zato oni toliko lako i zaključuju prodaje. Predstavljanje bi moglo biti već oko idućeg E3, ovaj je malo prerano. Stick + kontroler, 99 dolara, najviše 119. Ako srede mrežni dio, ići će ko vruće kifle, jednako kako je i Netflix preko noći postao sinonim za streaming i ubio fizičke BR playere. Lokalno igranje će kroz nekoliko godina ostati, ali samo na PC-u. Oni će imati isti servis, ali uz mogućnost preuzimanja i lokalne reprodukcije igre.