Zanimljivo pitanje, ali kompleskno, koje traži puno pitanja i odgovora. Tebi bi svih ovih 30+ pitanja zapravo trebalo dati odgovor, a ne samo jedno.
Zapravo tebe zanima, kao i druge, zašto trollam. To je skroz kriva pretpostavka i ja to uopće tako ne vidim. Oko dvadesete sam našao neka dobra moralna načela kojih se držim u životu. Međutim, do tridesete sam shvatio da me još dvije stvari koče u životu, pa sam i njih odjebao. Prva je filter, pa sad sve i svima govorim nefiltrirano. Kažem popu da je pop, a topu da je top, bez zadrške jer me nije briga. Druga je ta da sve gledam binarno, crno ili bijelo. Iako vidim nijanse sivog, nije me briga za to, za tuđe argumente, osjećaje ili mišljenja. A to je bitno i za to što radim iz sljedećeg pitanja. Jednostavno, maknem stvari koje mi nisu bitne i usredotočavam se na one koje jesu. I živim odlično.
Ipak, tako ispada da kad se založim za neki stav, da trollam, ili da bezveze potpirujem vatru. A sigurno ne pomaže ni jako izražen cinizam. Zbilja nije tako, samo se radi o malo više polariziranom mišljenju.
Bonus fun fact: Jako u životu cijenim Jantelagen. Nije da sam skroman, ali smatram da je hvalisanje i isticanje bilo čega izuzetno nekulturno. Zato me nikad nećeš vidjeti u temi "Što ste zadnje kupili ili dobili?" osim kao komentatora.