Pa ja taman htio kupit sebi starter edtion i onda endwalker da dobijem sve ekspanije prije i vidim da su blokirali prodaju. Pokušao sam preko onih sajtovi kupit ali nema ni tamo. @Fenix što se tiče servera ovdje su napisali detaljno što se planira učiniti sa serverima. Oni će dodati servere nove i poboljšati infrastrukturu da na istom stanu više ljudi. Nije jedni problem fizička količina servera, već mogućnosti istih. Oni na svakom game serveru imaju X plafon igrača i ne mogu samo dodati fizički servere i povećati mogućnost istih za taj isti broj a da sve radi kako treba. Treba sve softverski i hardverski poboljšati. Problem je što u FF14 imate housing sistem. Svaki server ima X broj kuća koji se mogu kupit. Ako dodaju novi server svaka osoba koja ne moze kupit kuću će se instant pokušati prebaciti da upeca sebi housing. Ono što će se desiti je još veće sranje ako ne riješe način na koji se hendlaju korisnici. Mislim ako to riješe u mjesec i pol dva to će biti top. Stvar je da koliko god Yoshida voli igru i communty Square Enix i dalje ramišlja sa big company mentalitetom. Znali su da su i prije izlaska endwalkera bili na rubu mogućnost sa serverima i dalje su odlučili ne napraviti ništa a imali su vremena puno. Sad će popušit jedno 300-400 milijuna dolara.
to je problem kod MMOeva. Kao i kod guild warsa 2 koji je sa sobom vukao loše optimizirane linije kodova jer su mislili da će jednog dana to riješit lakše i onda se samo gomilalo sve više toga pa su na kraju morali javno reći da oni nisu sposobni u godinu dvije rijesit problem enginea i directxa jer jer moraju doslovno reoptmizirati čitavu igru od početka. i sad dodaju dx11 sa novom ekspanzijom. A sve to zato što im "owner" nije dao mogućnosti istog.