Dat ću svoj primjer, pa ako pomogne....
Stolar me zajeb.....
Dogovoreni posao, za namještaj u cijelom stanu cca 40 000 kn. Preporuka preko poznatih, sve super. Na prvu je bilo sve u redu, svi dogovori su se ispoštovali. Dečki su došli i jedan cijeli dan slagali, stvarno su bili vrijedni, sve smo se dogovarali, ma rekoh di samo takve nađem.
Na kraju tog dana, kaže on da mora još jednom doći i prebrojimo sve sitnice koje još mora donijeti, popraviti, kupiti i to.
Al zamoli da mu još damo taj jedan ostatak na ruke. I mi naravno, s obzirom da je preko poznatih išlo, damo mu sve novce.
I sada da skratim, čovjek se nije javljao, zvali ga i pisali poruke 100 000 puta. U godinu dana se javio dva puta, iskreno ispričao, rekoa je da je greška njegova i da dolazi uskoro to završiti.... i tako prošla godina dana.
Jedne nedjelje ja prelomio... Idem mu nenajavljen pozvonit na vrata pa ćemo vidjeti u koje će to smjeru završiti, bio sam spreman na sve kombinacije.
Došli cura i ja u zgradu, našli njegov stan, pozvonili, on je otvorio, progutao ogromnu knedlu i pozvao nas unutra.
Krenuo se ispričavati..... odmah sam ga srezao, nisam mu dao da uopće govori. Odglumio sam tihog psihopata, rekao sam mu u rukavicama da procijeni koliko će ga koštati da nam dođe to završiti (njegovog vremena i toga da u to vrijeme neće moći negdje drugdje raditi), i toga da možda godinu dana neće biti sposoban ništa raditi.
Otišao je u sobu, donio je 4000kn na stol i rekao da nam daje novce koliko su koštale ruke i da je to garancija da će doći završiti.
Uglavnom rok je bio 15.11. Do tada je bio jedan dan na par sati da još jednom popiše sve što mora kupiti.... ali do danas se nije javio, tako da iskreno ne znam da li će dolaziti.
Ali sam si barem povratio novce koje će mi trebati za to završiti.
Vjerujem da ga je moj nastup i to što sam mu sve rekao u 10 minuta koliko smo bili kod njega, uvjerilo da mu je bolje izgubiti te novce nego da se mora okretati stalno iza sebe.
Ponekad treba uzeti stvari u svoje ruke, jbš i policiju i moral i sve.
Eto prayer pa ti sada vidi....
Al ja sigurno te novce ne bi olako zaboravio...
Slažem se, dečko je u problemima, da li zdravstvenim, da li psihičkim, da li financijskim.... ali sigurno u stanu ima par stvarčica koje kad mu uzmeš, ćeš ti moći prodati i povratiti si novce.... ili da ih imaš kod sebe dok ti ne vrati novce.... sve se može dogovoriti....