Bio sam kod Choneta malo isprobati.Kriste mili Isuse kako je igra dobra.Znaci za pocetak mapa Amiens.Ovo nije iz mene euforija,subjektivnost ili bilo sta.Mapa Amiens je najbolja mapa stvorena u serijalu.Svi smo voljeli Strike at Karkand mapu.Ovo je mjesavina toga i Seine Crossinga ali nesto puno vise.Iznad svega dosad.Jednostavno brdo ulica u kojima je ljepo biti.Najbolja je po onome sta je najvaznija stvar a to je balans i nacin na koji su zastave poslozene.A onda sve ono drugo,art,ljepota,grafika,destrukcija.Prizori..oni ratni prizori iz filmova poput spasavanje vojnika Ryana.Taktike također a mislim i apsolutno svaki game mod da funkcionira savrseno.
Onda druga stvar su naravno druge mape.Mozemo ih posloziti prema slabijoj i boljoj ali najslabija iz Bf1 je nesto kao najbolja iz Bf4 ili Bf3.Koliko god sam uzduz i popreko po youtubeu gledao St Quentin Scar ta mapa je bolja od jednog Caspiana.Fao Fortress npr. je mapa koja u gameplayu funkcionira kao Operation mortar iz BF4 naval stikea.Otvoreni prostor koji ima zaklone i redovito naletis na prizore od 5-6 neprijatelja koji cekaju da ih pokoljes.
Suez za kojeg je Chono pricao da ima problema sa balansom zasad stvarno zavrsava velikom ticket razlikom ali mozda je samo slucajnost.Inace ja sam je zamisljao kao neku masivnu mapu a zapravo je mapa sa 4 zastave ili 3 mozda cak.Neznam u cemu je problem ali mapa kao mapa je predivna i neodoljivo podsjeca na Bad company 2 mapu Oasis

Nevidim zamjerku u gameplayu i mapama i vidim preko 1000h ali zabave i zadovoljstva,ne natezanja.Ono drugo manje bitno je nesto sta nisam ocekivao.Imam neki cudni feel u psihi da mi je beta izgledala ostrije.Nije nikakav downgrade ali kao da su se poigrali sa nekim filterom ili necim po pitanju resolution scalea.U beti je na postavkama po defaultu bio na 50% a 100% nije mogla ni moja GTX980 nategnut na 40Fps-a i izgledalo je bolesno.Sada je default 100% sta je logicnije i moze ici do 200% i izgleda bolesno dobro na 200 ali ono na 100% sta bi bio neki normalni full HD prikaz meni izgleda zamucenije negu u beti..moze biti i da sam lud,ne kazem..
I vidio sam malo Singleplayer.Znaci bez dvojbe i otklanjam svaku mogucnost da sam u krivu za to da je AI isti kao onaj u BF4 a mozda i gori.Ali postoji razlika.Kampanja ima atmosferu,dusu,momente i zapravo je zabavno.I bez obzira na blesavi AI prognoziram da cu se zabavit i da ce cak pokupiti solidne ocjene i kritike.U svakom slucaju ovo viđeno je vrijedno igranja.Najvise me impresioniralo do kud su isli sa detaljima tenka u blatu i tom osjecaju da se povezes sa strojem i da su uspjeli iskopirati bas ono kao u filmu Fury.Jos veca pohvala ide na destrukciju.Znaci u singleplayeru bas doslovno sta god da sa tim tenkom pregazite je destruktivno i to do najsitnijih detalja.
I zadnja stvar je isto manje bitna također vezana za grafiku i tu ostrinu.Radi se o tome da netreba sad cjepidlacit jer igra izgleda ljepo ali pomalo lagano neugodno iznenađenje na to da je jos izrazenije zamuceno,da u daljini drveca izgledaju bas kao ona koja su mi se ogadila u Mafiji 3 i da je pop up prisutan i itekako primjetan.Nesto/netko je tu zakazao.Bas smo ja i Chono komentirali jednu eksploziju.Svi se sjecamo onog efekta iz Bf4 kampanje kako je impresivno i ljepo jos i danas i za usporedbu postoji jedan moment u igri gdje u zrak odleti cjelo jedno dvoriste sa municijom i gdje vatra izgleda totalno low ress i nesto sta nismo naviknuli.
Jednostavno ovaj BF1 je bas po svemu drugaciji.Uvijek je dosad bilo pravilo da je SP bio bezprijekoran a MP nesto graficki losiji a sada je stvar obrnuta.SP izgleda solidno ali punoo igri se moze ugurat ispred BF1 kao ljepse dok ono iz MP-a izgleda kao SW Battlefront i drugi je svemir za ostale shootere.I nek je tako,ja potpisujem.
EDIT je bezprijekoran i na razini kao i dosad.Specificna stvar u ovoj igri koja je krasi.To je ono kad i nakon 1000h uđete u igru i igra ne smara,ne stvara zasicenje nego vas podize i djeluje kao prvi put kad ste zaigrali.I nesto slicno tome su ove random vremenske izmjene.To je toliko detaljno i raznoliko da jednu mapu "pretvori" u dvije.Stvara taj "efekt" u psihi da ti jednostavno nije isto igrati St.Quentin Scar po kisi i onome blatu i kaljuzi ili kad sija sunce i gledas ono zelenilo,livade i zrake sunca kroz krosnje drveca.Ovo ce igri zasigurno davati jos onaj dodatni "boost" po pitanju trajnosti.Npr. Tri runde po 25min sam odigrao na Amiensu i sve su bile po suncu i to je bila jedna specificna atmosfera u tom gradicu.I sad na youtubeu vidim video da je drugo lice te mape također kisa i to izgleda sasvim drugacije.