Igrao jučer praktički cijelo popodne pa da napišem prva iskustva jer mi je frend posudio na par dana.
Mape su ok. Najdraže su mi (po redu); Amiens, Argonne Forest, The St. Quentin, Empires Edges, Ballroom Blitz.
Daleko najbolje mape u igri, ali najviše se izdvaja Amiens.
Što se tiče ostalih moram kazati da me Monte Grappa razočarala najviše...jednostavno je camper fest, hrpa snipera, zastave su nekako razbacane...nije mi sjela uopće. Fao Fortress isto tako prosječna tj. slobodno ispod prosjeka što se mene tiče.
Suez je katastrofa sa samo tri zastave i baš premalom mapom za išta. Sinai Desert je od ovih "lošijh" mapa na kraju najbolji unatoč onoj zastavi na koju apsolutno nitko ne želi ići.
Što se tiče samog gameplaya ja sam uživao. Pogotovo kao BF veteran bilo mi je dosta lagano napraviti po partiji 15-20 killova, ali općenito za nas veterane ova igra je nekako laganija od prijašnjih. Možda zato što ima još uvijek dosta casual i n00b igrača, ali ok. Moram čak kazati da je random ekipa i bila kolegijalna i sigurno sam imao 10 reviveova :
Ne sviđa mi se ovaj način otključavanja oružja preko ovih ratnih obveznica koje dobiješ nakon level up-a...podsjeća me na COD, a i otvara prostor mikrotransakcijama...nadam se da neću morati pun grindati da dođem do oružja koje želim.
Što se tiče samih tehnikalija frame rate se osjeti, ali nije me toliko ometao tako da one brojke iz DF klipova izgledaju puno gore nego što je to u nekakvoj praksi kada počneš igrati i na sve to zaboraviš. Naravno može sigurno biti bolji jer je daleko od savršenoga i definitivno se osjeti kada uđeš u zatvorenu prostoriju kako je frame rate lockan na 60 i ide puno glađe ili kada pogledaš u nebo itd.
Valjda će fixati barem dodatnih 5 fps-a sa nekakvim patchom. Naravno igra izgleda odlično, ali bio bi ja zadovoljan i sa BF4 grafikom samo da je frame rate bolji ;)
Što se tiče samog izbacivanja Battleloga to mi je ogromna zamjerka...cijeli ovaj menu sistem je očajan. Kada pritisneš pauzu usred igre dok sam pause menu izađe pa ima lagg u navigavanju...grozno. To je bilo i u beti i čudim se da nisu to fixali. Općenito onaj stari menu iz BF4 gdje imaš punu customizaciju, koji je puno čišći treba pod hitno vratiti ili ovaj potpuno preraditi.
Izgleda zbunjujuće i za medalje...uopće sistem ne kužim. Ne znam gdje se što nalazi, ma grozno. Isto tako Ribbone vratiti pod hitno.