mjesec kasnije

Pošto sam u Insider programu još od Win 10, a insiderima je dostupna puna verzija koja dolazi 5.10, danas instalirao 11 i zasada su dojmovi jako pozitivni!

Sve je u sustavu uglađenije i fludinije!
Napokon su makli i one tile tipove ikona koje vuku od osmice koje su im bila totalna pogreška jer su oni htjeli to spojit sa Windows Phone sustavom, ali ništa od toga! Treba da su se tih tileova riješili već u Win 10!
Paneli sa postavkama su dobro odrađeni, sa live ikonama koje pokazuju šta je upareno, šta nije. Nije više sve crno bijelo kao u desetci...

Uparivanje uređaja mi je prošlo bez problema kao i spajanje televizije. Na Win 10, HDR postavke sa Hisense televizijom su mi se znale gasit i palit kod prelaska između monitora i televizije no sada funkcionira normalno.

- 4k upscale screenshot sa televzije

Pošto se igram na televiziji, kontrola izlaza za zvuk mi treba kada hoću upariti slušalice spojene u kontroler ili na samu televiziju ako gledam neki sadržaj i napokon netrebam svaki put i padajući izbornik već opcije ostaju otvorene i samo odaberem izlaz za zvuk

- 4k upscale screenshot sa televzije

Za performanse u igrama nemam pojma, no sve u svemu za ovo šta sam podešavao i šta mi je potrebno sve radi super.

Uglavnom po pitanju dizajna sve je preglednije i malo baca na Apple...

Uzet i novi NVMe SSD za svježu instalaciju

Još par pohvala; Telefon app radi odlično i odmah me uparilo sa telefonom bez potrebe za npr Xiami softverom koji mi niakda nije radio na Win 10.
Sve je live i radi kako treba

Live notifikacije za poštu i telefon na taskbaru rade kako treba, bez kašnjenja i sličnih mušica...

Nadalje, pohvale i na unaprijeđenoj aplikaciji za pregled fotografija
---- Microsoft’s new photos app for Windows 11 is a welcome redesign ----

Sve u svemu ja sam zadovoljan. Za moje potrebe sasvim OK operativni sustav.
Malo ispeglana desetka sa dosta dobrodošlih Quality of life promjena.

Ja sam morao promjeniti UEFI postavke u BIOSu, omogućit fTPM i sve je prošlo ok.
No imam Ryzen 3600, da sam ostao na starom 1400 nebi se ni ja usrećio.

fensisuperstar

Očito je došla podrška za prvu generaciju Ryzena!
Ovo je se Bug foruma - Win 11 je podržam - Ryzen 1600

doktor1 To je možda 1600AF, koji je zapravo 2600, samo 200-300 MHz manji boost.

Potrošnja memorije sa mnoštvom toga u pozadini
    Svi servisi za igre - GOG, Epic, Steam, Ubisoft, Origin, Xbox
    Software - Redargon keyboard, Logitech G Hub, Xonar DGX Audio, Greenshot, OneDrive

Plus - jedni kvalitetni kursori za nove windowse - Simplify Big Sur

Instalirao sam ga tako jos jutros prije posla, ali nisam stigao nista isprobat. Zato i pitam, javljajte dojmove.

Fenix Ak se ne javiš, to znači da si skršio računalo 😃

Ja srećom nemam problema jer imam procesor koji nije podržan. 😃

Flipper Black Friday nam stiže, i ja imam retro kramu već lagano.

Upravo nadogradio.
            Na prvu izgleda jako lijepo, iako će trebati vremena da se navikne na neke sitnice.
            Mahinalno kursorom poletim na Start prema donjem lijevom uglu. 🤣
            Polako će da se testira i istražuju nove opcije u narednim danima.

foggy Sretno s tim, računaj na to da ćeš svejedno potrošiti oko 13-15000 za neko bolje gamersko računalo.