Fico I da, meni smeta jer svoj library imam na Steamu. Svoju ekipu imam na Steamu. Igre su se reklamirale kao dostupne na Steamu, samo da bi se magično maknule koristeći Steam kao platformu za besplatan marketing.
I meni je fora imati sve na jednom mjestu, posebice na platformi koja je tu godinama i ima sve feature koje možeš poželiti, no konkurencija je uvijek poželjna stvar. Naravno, nisu svi potezi od Epica baš divan primjer morala u poslovanju, no realno, u pitanju su samo dvije tvrtke koje se tuku za tržište svime što imaju na raspolaganju. Je li fer prema Valveu da izdavač koristi oglasni prostor i onda u zadnji čas promijeni platformu? Sigurno ne, no propust je to Valvea što nije predvidio takve scenarije od strane izdavača (koji je sam odlučio u zadnji čas promijeniti platformu na uštrb Valveu, nije tu odluku Epic donio).
Fico Onda je skroz glupo od svih, uključujući Epica, da te igre nazivaju ekskluzivama za Epic.
Običan marketing. Kao i ona spika "console exclusive" koja čak ima više smisla od "Epic ekskluzive".
Fico Poanta svega što sam htio reći je da je zvati Robin Hoodom multimiljunsku populističku korporaciju, koja se na fejk dobroti pokušava skupiti simpatije, je apsurdna usporedba.
Epic samo napada Steam tamo gdje trenutno može jer po kvaliteti launchera sigurno ne može parirati Steamu, a niti bogatstvom ponude. Dijeli besplatne igre i prodaje marketing "fer odnosa prema developerima". Meni je npr. šteta propustiti buduće igre od Remedyja samo zato jer ih Epic sada financira. Launcher je smeće, no cijena igre i ponuda aktualnih igara ima svoju težinu. Ako npr. hoćeš igrati Kenu na releaseu na PC-u, možeš samo na Epicu. Jbg. Svatko će sam procijeniti ima li mu smisla plaćati deblji fee Steamu i čekati s igranjem igre.
TLDR; sigurno nisu nekakav Robin Hood, no rade dobar posao u privlačenju kupaca. Još da ulože više truda i resursa u kvalitetu launchera, gdje bi im bio kraj.