Imao sam PS5 FAT, PS5 Slim i sad imam PS5 Pro. Sva konzole bile su mi spojene na LG OLED TV, prije na C1, zadnjih 8 mjeseci na C4. Što se tiče običnog PS5 mislim da se i dalje radi o odličnoj konzoli koja će sve igre vrtiti kako treba te da se neće dogoditi ono što se dogodilo s PS4 i PS4 Pro, a to je da su neke igre na običnom PS4 bili odron u odnosu na PS4 Pro. E sad, da li se isplati dati 200-300€ više za Pro model ukoliko netko stvarno voli igre i ne igra samo FIFA-u i Fortnite - mislim da se isplati. Razlika postoji i u nekim igrama je dosta izražena kao npr. u Dragon's Dogma 2. Verzija za obični PS5 i PS5 Pro su kao nebo i zemlja, osim ako su popeglali situaciju za obični PS5.
Ne bih se složio s tim da se Pro model kupuje radi brojanja piksela već da je u nekim igrama stvarno očita razlika. Ovo bih mogao usporediti kao sa situacijom da umjesto RTX4060 uzmeš RTX4070. Obje grafičke rade dobar posao no skuplja ga izvodi bolje. Ili gdje je još veća razlika u cijeni npr. kod kupnje automobila - ljudi daju i par tisuća eura više za dodatnu opremu da bi imali bolje naplatke, kromirane letvice i veći LCD display u autu. Da li je to potrebno - realno nije jer će auto i dalje biti jednako siguran i jednako dobro voziti. Da li je nekome gušt - sigurno je.
Tako da ako netko želi uživati u boljoj grafici (pogotovo ako ima ima TV na kojem će PS5 Pro iskoristiti potencijal) mislim da se Pro model isplati i da tu nema puno filozofije.