doctorfreak tako nekako
PlayStation 5
U japanu su live cijene..
Essential 20% , extra 25% i premium 33% discount.
Za igre:
https://store.playstation.com/ja-jp/category/36a61cfd-1410-425c-b02d-cd807d095970/1
- Uređivano
Danas mi je peti dan da sam turistički u BiH i prešao sam je uzduž i poprijeko. Između ostalog sam bacio oko na cijene PS5 i opreme. Npr. PS5 Slim Digital s Astro Bot igrom stoji između 980KM i 1100KM što bi bilo između 490€ i 550€. DualSense kontroleri cca 85-90€. Znači dosta skuplje nego kod nas. Ako uzmemo u obzir njihovu prosječnu neto plaću gaming je kod njih stvarno luksuz i znatno nepristupačniji nego kod nas
Picek To ja stalno spominjem. Nek smo u necemu prvi.
Makar najskuplji u tehnici
Jedino logicno i pametno sta se tice 1st party igri.
Logično i pametno za Sonyjevu profitnu maržu.
Deadwalker Logično i pametno za Sonyjevu profitnu maržu.
Kao i za svaku drugu tvrtku koja gleda profit (svaka na svijetu).
- Uređivano
Brijac i voda je mokra, slažem se. Samo sto smo već došli na 80€ za nove igre s tendencijom daljnjeg rasta, cloud saveovi i multiplayer su i dalje zaključani iza paywalla, a u ponudu većinu vremena dolaze igre koje smo često odavno odigrali. Ne vidim točno tu nekakav value for money o kojem Sony priča. Da se razumijemo, nije ni MS puno bolji izuzev PC GamePassa koji je za sada još uvijek dosta dobar deal samo zato jer pokušavaju povećati broj pretplatnika. Ultimate je već dosta skup, a dizat ce za isti cijenu i dalje.
Zero čitam o otkazima u IT-u već duže vrijeme i još ćemo to slušati jedno vrijeme. Danas jedna korporacija, sutra druga. Još malo pa će od silne AI automatizacije robu i usluge kupovati roboti. No da ne skrećemo s teme.
- Uređivano
Deadwalker Još malo pa će od silne AI automatizacije robu i usluge kupovati roboti.
Ja bi fakat s nekime o ovoj temi vrlo rado popričao, ali s nekime tko je duboko upoznat s tematikom jer sam duboko uvjeren da kriza u IT industriji ne može biti samo radi AI-a.
Ai ne može u ovome stadiju zamjeniti sistemaša ni mrežaša. Ne može ni customer support. Ne može ni programere velikih sustava i ozbiljnih bankarskih sustava. Ne može ni ozbiljne web development kompanije. A bogami ni QA u ozbiljnom razmjeru.
I to pričam kao osoba koja je jako dobro isprobala sve žive komponente i AI agente.
Razuvjerite me.
Nije uopce stvar AI-a. U stanju u kojem je trenutno ne moze posluzit kao zamjena za kvalificiranu osobu vec samo kao pomoc u radu.
Ovi valovi otpustanja su najvise posljedica pada ekonomije i prevelikog zaposljavanja za vrijeme covida. Cim je ekonomsko stanje losije, firme su manje spremne ulagat. Prva stvar koja se obicno reze su skupi projekti, a tu spada IT. Manjak projekata automatski znaci i laganu tranziciju u odrzavanje te manju potrebu za kadrom. Prvo se smanji zaposljavanje, pa se mozda malo pocne rezat odjele koji su ti najveci trosak ili nisu toliko bitni za poslovanje ( r&d, marketing, …), kad i to nije dosta smanjuju se i timovi za core biznis. Time dobijes veci broj ljudi na trzistu i oni najbolji/ najbolje umrezeni pokupe mjesta di ima, ostali se natezu za ono sta ostane. Nije prvi put da je takva situacija, samo smo desetak godina imali stalni rast i sad je panika kad se je shvatilo da to nije vijecno odrzivo.
- Uređivano
Deadwalker voda je mokra, slažem se. Samo sto smo već došli na 80€ za nove igre s tendencijom daljnjeg rasta, cloud saveovi i multiplayer su i dalje zaključani iza paywalla, a u ponudu većinu vremena dolaze igre koje smo često odavno odigrali. Ne vidim točno tu nekakav value for money o kojem Sony priča. Da se razumijemo, nije ni MS puno bolji izuzev PC GamePassa koji je za sada još uvijek dosta dobar deal samo zato jer pokušavaju povećati broj pretplatnika
sanzo Ovi valovi otpustanja su najvise posljedica pada ekonomije i prevelikog zaposljavanja za vrijeme covida. Cim je ekonomsko stanje losije, firme su manje spremne ulagat. Prva stvar koja se obicno reze su skupi projekti, a tu spada IT
Ti valovi otpuštanja nakon Covida je prosla stvar. Zadnjih godinu dana otpustanja u Xboxu je stvar loseg poslovanja i nista drugo. I tako iduci tjedan. Dakle, držite se Gamepassa, gledajte "value", ne podržavajte developere kupujuci igre i bit ce zatvoreni studiji i nema voljenih igara i imajte stav "boli me kurac za developere". Imam osjećaj da je Ninja Theory na tapeti.
- Uređivano
ronin47 Realno niti jednog veceg developera ne podrzavas tako jer si svi u lancu uberu svoje a onaj mali ps2 master developer ima najmanje od toga. kupnjom podrzavamo korporacije, jedino stvarno ovi mali imaju prave koristi od nas.
Normalno da nas boli kurac za developere, oni imaju svoje place za koje odlucuju manageri i direktori. Dobar developer uvijek ima posla.
- Uređivano
Dobil sam mail da budu za PS+ korisnike veliki popusti od 27.-29.6. u sklopu 15 godina PS Plusa.
Bilo bi super kad bi dali za sve i na samu pretplatu, ipak je slavlje zbog nje…
Mislim da je Clair Obscur pokazao da uz day one izlazak na Game Passu možeš svejedno ostvariti odličnu prodaju ako je, gle čuda, igra odlična i prodaje se po razumnoj cijeni. Nisu svi pobornici korištenja pretplata, niti s druge strane misle plaćati premium za dva vikenda igranja.