Kompletna igra je u potpunosti stepenica vise u usporedbi sa prethodnikom. Glazba je fanstasticna, ozbiljnija i prati jako dobro dogadaje na ekranu, gameplay fluidniji, animacije ljepse i mekse, voice acting odlican. Prica za sad odlicna, bas se fino nastavlja na kraj jedinice. Svida mi se za sad kamuflaza nadrealnog u odnosu na ranije, kad su samo bacili stakore na igraca. Vizualno jedan od najimpresivnijih naslova koje sam igrao, osim facijalnih animacija, tu jos moraju poraditi

Obje igre su odlične, druga je i meni dosta bolja jer su očito imali bolji budžet. Sve je igri izvrsno, od grafike, atmosfere, priče, prezentacije, glume, gameplaya…jedino s obzirom na kraj ne znam kako će sa trećim dijelom. Valjda ni sami nisu računali da će biti ovako dobra 😃

Da, druga igra je baš pravi AAA nastavak i u svim segmentima je vidljiv napredak u odnosu na prethodnik. Odlična igra kojoj su grafika, atmosfera i prezentacija općenito najjači aduti. Priča mi je bila samo ok, ali je završetak baš dobar i lijepo i emotivno zaključuje priču glavnih protagonista, a opet ostavlja prostora za budući nastavak.

Ono što mi se nije svidjelo je nepotrebna razvučenost ovakve linearne igre i smatram da bi bila još bolja da je kraća za koje poglavlje. Također ima previše borbenih dionica koje brzo postanu repetitivne. Istina, u ovom nastavku Amicia ima puno više alata i mogućnosti za eliminiranje neprijatelja, ali zbog toga što neprijatelji nemaju puno varijacija (kroz cijelu igru se borite s oklopljenim ili ne oklopljenim ljudima) i što će te ih većinom eliminirati na iste načine, borbe postaju… dosadne. No zato su zagonetke zanimljive i ne bih imao ništa protiv da ih je bilo više.

U svakom slučaju, odlična igra koju se isplati odigrati. No ako vam se nije svidio prvi dio, vjerojatno neće ni ovaj.

Frank koliko ti je trajao prelazak ako se sjecas? Bas cu obratiti pozornost na poglavlja i varijaciju protivnika. Prvi mi je imao jako dobro pogoden omjer akcije i stealtha

chono

Na konzoli piše 17 sati i vjerujem daje to točna brojka. Prelazak na normal težini uz ponešto vremena utrošenog na traženje collectiblesa i divljenje grafici. 😆

Frank thanks! Ja sam potrosio 45min na prolog, jer hodam kroz igru 🤣 i jos sam uzeo novi Box gamepad, pa mi je gust jer je novo. Ali da, igra izgleda stvarno predivno

Jedna od najdrazih igara zadnjih nekoliko godina. Predivno ispricana radnja i jos bolja gluma.

Ja san stao na nekom 8 ch dosle bile druge igre i jebiga, kad dode na ps+ cu opet zaigrati. Mene nije toliko dojmila jer san prvi dio nedavno odigrao opet i u drugom se opet zagonetke ponavljaju i postalo mi je zamorno.

Grafika prica top jedino jos nije bio dosao 60fpsa patch pa nije radilo bajno

Miro to se meni dogodilo sa Unchartedima. Igrao jedan za drugim i 3. i 4. jedva presao

chono

A nema gore stvari nego slicne igre igrati jednu za drugom. Pogotovo kad su nastavci.

Miro da, necu to nikad ponoviti vise. Osim sa Half Lifeom

12 dana kasnije
              10 dana kasnije

Jebena igra za sad, puno mracnija od jedinice, vise agresive i dinamike.

18 dana kasnije

Giphy - Excuse Me What GIF

Cisto pišanje po razvikanim AAA naslovima. Jos sam pod dojmom… bacim misli nakon prospavane noci

Unatoc predivnim lokacijama, ovo je bas bilo mracno putovanje i mucno za gledati. Ja neznam kako bi smjestio ovu igru. Cini mi se kao Metro 2033 danasnjeg doba, malo fali produkcije da bude ona krema danasnjih AAA naslova, ali zato pricom i likovima nadoknaduje mnogo toga, ako ne i sve.

Gameplay, prezentacija, izvedba, sve je bolje od jedinice. Niti jedan bug, glitch ili tehnicki problem. Graficki jedan od ljepsih naslova koje sam odigrao i jedan od onih koji se izvodi maestralno. Glazba, o kako je ovo dobro odradeno, kako lijepo ukomponirano u scene.

Medutim, to sve pise u recenzijama, vise manje tocno, ovisno o recenzentu.

Ono sto je esencija ove igre je prica i kako je ispricana. Zbog cvrstih poveznica sa privatnim zivotom, ostavila je daleko veci dojam na mene nego sto bi trebala. Ako to mogu tako nazvati, ovo je bio "klasicni" Plague Tale (da, rano za napisati s obzirom da je ovo tek nastavak) tamo do odlaska na odredeno mjesto. Kada sam pomislio da su pali u narativu, da su razvukli igru i da me polako preuzima onaj osjecaj "kada ce ovo sve zavrsiti" oni su zadnjim galopom u 3 chaptera izvukli sve i svemu dali smisao, zasto je tako izvedeno. Nevjerojatno! Igra prakticki nema boss borbe, a i ono sto ima je podredeno narativu i flowu radnje, bez previse razbijanja i nepotrebnog frustriranja.

Nisam ocekivao ovakav kraj, nisam. Sve ono u chapterima gdje sam mislio da je razvuceno, polako mi se vracalo u mislima dok sam krocio prema velikom finalu. Postavili su dobre kljucne tocke i dogadaje koji ti utjecu na ocekivanje i razmisljas o tome sto ce se dogoditi, zasto je lik tako postupio i brines se od odsutnima.

Pretuzno je zavrsilo. Protector… hm da, ali ne na onaj nacin koji sam zamisljao, bijelo viteski, sa osmijehom na licu nakon svega.

Epilog i zadnja scena fantasticno izvedeni i izrezirani, bas osjetis tugu i bol. I preporuka svima, ostanite uz ekran do kraja drugih creditsa, jer ima jeben hint za treci dio.

Asobo, draga mala ekipo, sto god radite slijedece, ide na moju wishlistu.

chono jeben osvrt. Pretpostavljam da treba prvo odigrati jedinicu za razumijevanje priče i likova?

Svakako, jedinica je obavezna pa dvojka…a bude i trojka. Izvrstan serijal. Jedinicu je dijelio epic besplatno, možda ju imaš.

Deadwalker obavezno, bas direktan nastavak u sekundu na jedinicu. I prica ce ti biti jasnija i vise ces biti povezan sa likovima. Imas Steam verziju na Kinguinu za 3 eura

2 mjeseci kasnije

Innocence mi nije legao zbog siromašnog i prejednostavnog gameplaya.

Koliko je Requiem unaprijeđen po pitanju gameplaya?

Zanima me jer smo ga dobili na Plusu.

StarFox_N imas crossbow i neke nove fore sa slingom. Imas nove finisere, noz i dosta agresivniji gameplay. Odigraj Innocence do kraja, jer ti nece imati smisla cijela prica i sam kraj Requiema. Nece ostaviti dojam kako treba