Ni ja isto
FFA Movie Ratings List
Da čudno je, ali postoje barem 2 ili 3 člana koja su mu dala ocjenu 1 ili 2, ako odskrolate dovoljno daleko do tog perioda u temi ćete to i vidjet, i jebiga, samo jedna jedinica ruši nečiju desetku na prosječnu ocjenu od 5,5.
Ma dobro, ja ocjene od 1/10 nebi ni doživljavao kao relevantne. To je već samo izraz nečijeg bunta i potreba za kontriranjem, a ne realno mišljenje. Ja nebi najcrnjem filmu kojeg najviše mrzim dao 1/10, a kamoli ovakvom nečem.
Slažem se, ali ja imam slično mišljenje o ocjenama od 10/10.
Da, istina. I desetke se dijele pretjerano. Ono, neki daju po 10 desetki svake godine :)
Ja baš gledam malo po svom IMDb profilu i 10-tke čine 0,03% ocjena koje sam dao, tj. samo 2 filma su od mene dobila 10 - zna se koja. I sumnjam da ću tako brzo više dati neku 10-tku ako ću uopće. A kad se samo sjetim kad sam prije 10-tke dijelio šakom i kapom.
Ja ne znam, koja su to dva filma? Da nije Warriors i American History X? Ti su mi nekako ostali u pamćenju.
American History X i Fight Club. Warriorsi mi jesu najdraži film, ali sam im ipak 9 dao.
Meni nije problem 10 dati jer je to ekvivalent, recimo, ocjeni 5 iz predmeta u školi. Kako ništa nije savršeno, ni ocjena 10 ne mora značiti savršenstvo, nego samo kvalitetno ostvarenje s minimalnim negativnim stavkama.
Makar, priznat ću da ni ja desetke ne dijelim šakom i kapom jer je ta ocjena rezervirana za filmove koji mi i subjektivno ulaze u skupinu najdražih.
Meni nije problem 10 dati jer je to ekvivalent, recimo, ocjeni 5 iz predmeta u školi. Kako ništa nije savršeno, ni ocjena 10 ne mora značiti savršenstvo, nego samo kvalitetno ostvarenje s minimalnim negativnim stavkama.Tvoj mi se sustav čini odličan. Dijeliš raznovrsne ocjene, a opet nije da daješ 1 ako ti se nešto djelomično ne sviđa (Miro khm) ili 10 za svaki film koji ti se svidi. Ja imam dojam da sam malo prestrog, ali ocjene i nisu toliko važne, bitno je da uživaš u filmu.
Makar, priznat ću da ni ja desetke ne dijelim šakom i kapom jer je ta ocjena rezervirana za filmove koji mi i subjektivno ulaze u skupinu najdražih.
Meni su sve ocjene dosad bile u rasponu 5 - 9.5. Ali teško mi je uopće dat ocjenu, kad znam da se ona često mijenja ovisno o raspoloženju, s kim gledam film i drugim stvarima. Kratak osvrt mi je puno učinkovitiji i mjerodavniji.
ZoNTrA
Naravno. :)
Tebi su rijetki filmovi za 10 i to je sasvim u redu, dapače. Moja 7 ili tvoja 7 nisu iste i u tome leži i čar ocjenjivanja ako se mene pita - a dok god imaš volju obrazložit u par riječi svoje mišljenje, tvoja ocjena će takoreć samo bit ukras na zidu.
Teoretski ni IMDb-ov sustav ocjenjivanja uopće nije loš, ali problem su članovi koji daju ocjene 1 i 10 samo da bi se dignuo/spustio prosjek filma. Da su svi realistični kao što su većina članova ovdje, situacija bi bila drukčija.
Ne samo da se ocjene razlikuju od osobe do osobe, nego se razlikuju vjerojatno i što se te jedne osobe tiče. Sedma umjetnost je toliko širok pojam, i ima milion strana medalje da je gotovo pa nemoguće neke stvari uspoređivat. Osobno sam davao i desetki i jedinica i svega, ali se potrudim i napisati zašto je tome tako. Primjera radi, da li mi je Schindlerova Lista za 10/10 ? Je. Da li su mi to bili i prvi Avengersi ? Jesu. Da li mi je to i Alien ? Je. Da li mi je Memento ? Je. Svi ti filmovi su razlika nebo i zemlja i nisu za usporedbu, i teško mi je raspravljati s nekim ko će mi reći "ali ti si lud, ovo je comic book film", "ali to je samo SF", "ali to je gimmick". Čak je ponekad i dva filma iz nazovi istog žanra teško uspoređivat zbog svoje tematike. Ali ako smatram da su ispunili u potpunosti svoj cilj, da su im mane zanemarive, i da su u svom žanru/spektru ponudili maksimum, onda uistinu nikad neću imati razloga da im ne dam maksimalnu ocjenu.
Realno, jedino je Sharknado za 10/10
Šalu na stranu, da. To mene smeta kod Oscara, što se za njih nominiraju samo "ozbiljni" filmovi. A puno tih "ozbiljnih" filmova su takvi klišeji i sapunice da to nisu istine. Jedan comic book film poput Winter Soldiera itekako može uć u rank najboljih filmova. Treba biti open minded.
I da, i ja preferiram eklektiku. Od dramuljaga, preko trilera, sf-ova, westerna, svega. Od svega se može napraviti dragulj.
Ja ne gledam na ocjene kao na nesto jako vazno, imam neki svoj sistem i nemam ga potrebu objasnjavati jer nema smisla. Jedino cu priznati da mozda malo blaze ocjene dajem od ostalih clanova. Uglavnom, desetku dajem samo onima koji su na mene bas utjecali na vise razina, stoga je ona mozda i najsubjektivnija te se tu znaju naci i filmovi koji objektivno nisu ni blizu, poput Plave Lagune.
Uostalom, ovdje govorimo o umjetnosti. Iskreno, malo mi se gadi svrstavanje u kalupe, dijeljenje nekih brojeva i natjecanje u ovom podrucju, iako razumijem potrebu za time, nazalost. Umjetnost je jako subjektivna, volio bih da se to ostavi za tehnicke stvari koje samo moraju rijesiti određeni problem i u tome mogu biti ucinkovite ili ne. Iz istog razloga vjerujem da nikad ne bih mogao biti (dobar) kritičar, no mozda je tako i bolje.