Pročitaj na portalu
Članak

Recenzija | Scarlet Nexus

Koliko vruć je novi (ne)JRPG–JRPG Bandai Namcoa? Trebamo li podešavati naše klima uređaje na temperature na kojima nisu radili… *nikad* (?!) ili će uobičajenih i optimalnih 23/24 celzijusa biti dovoljno? Koliko kofeina je dovoljno kofeina da se, uz neizbježni, *pravi* posao – pogledaju *sve* utakmice ovogodišnjeg europskog prvenstva u nogometu, recenzira novi ljetni (ne)JRPG-JRPG i da se trči po sladoled kad god nam se jede (stalno)? Što se treba dogoditi da naš sedamdeset i pet kilograma težak skok u more napravi pljas ekvivalentan skoku u more teškom stotinu kilograma? Na sva ta (i mnoga druga) pitanja odgovore daje (možda? (mislim, definitivno ćemo dati neke odgovore)) naš dežurni „dn” koji se kune da je ovu recenziju napisao u škrinji za zamrzavanje na balkonu svog stana, a problem je u tome što, vidite, koliko god vam to možda ludo zvučalo, mi mislimo da je navedeno – *istina*.

Moram priznati da ne vidim nikakve Vesperia poveznice, osim ako na poruke gledaš kao skitove, iako mi ni to nije baš to.

Ja sam prvo Kasane odigrao, pa Yuita. Nisam se osjećao nešto zakinutim, jedino je prvi dio igre drugačiji da popuni te rupe iz drugih perspektiva, kasnije sve bude isto (skoro doslovno). Mislio sam da će biti raznovrsnije, šteta šta nije.

Ipak mi je valjda bolje sjela igra, a Astral ne smatram boljim, prvenstveno jer je protagonist mutav ko kurac, a ovdje su oba genijalna na svoj način (iako ne 10/10 genijalna).

Hanabi mi je bila oke.

Dobra reca i ovaj puta dobra ocjena.