“PlayStation je najgora i najskuplja platforma za indie igre”
Jeste li znali da Sony naplaćuje najmanje $25,000 da bi se igra uopće pojavila na feature listi?
Jeste li znali da Sony naplaćuje najmanje $25,000 da bi se igra uopće pojavila na feature listi?
Good guy Sony štiti nas od generic smeća.
Čovjek bi mislio da bi Playstation nakon kaj je postao američki brend ipak malo modernizirao poslovanje.
Sporost i arhaičnost (konzervativnost) je inače karakteristika Japanske poslovne politike.
Predpostavljam da su još u procesu modernizacije.
Ja ni ne kužim zašto se indie igre prodaju izvan Indije.
Ja bi tražio polog od 10 milijuna dolara za izdavanje igre na platformi, koji će se vratiti izdavaču/developeru nakon godine dana. To bi bio odličan filter da ne izdaje svatko igru i bile bi samo birane igre skupe produkcije.
Ako je tih 25000 fiksna cifra, onda je nekom to dat kao meni 100kn, a nekom je to ključ u bravu. Mogli su skalabilnu cifru staviti.
A na kraju krajeva, Sonyju se to može i voila.
wooddiebone Čovjek bi mislio da bi Playstation nakon kaj je postao američki brend ipak malo modernizirao poslovanje.
Sporost i arhaičnost (konzervativnost) je inače karakteristika Japanske poslovne politike.Predpostavljam da su još u procesu modernizacije.
Pa da, evo sad je 25000$ a prije je bilo 25000 Yena, pa si ti misli
Skalabilno poslovanje.
wooddiebone Naravno, Japan rulz.
yakuza_stinger
Realno to bi svakom developeru trebala bit sitnica. Ako igru prodaješ po 30$ i ostane ti od toga 20 nakon šta sony uzme svoje, moraš prodat nevjerojatnih 1250 primjerka igre da bi taj trošak isplatio. Ako ti cilj nije prodat bar 100 puta toliko, nemaš šta tražit na nijednom storeu. Ovi ljudi koji se žale pokušavaju ljudima uvalit flash igre na razini starog newgroundsa/kongregatea po 5-10$ i onda se čude kad se ne prodaju dobro kad za istu cijenu ili možeš dobit kvalitetne indie igre.
sanzo
Iskreno, nisam išao analitički razmišljati, ali da, realno za svakog tko kani prodat igru u nekoliko desetaka tisuća primjeraka bi morao pregrmit cifru bez da pretjerano osjeti. Tako da si u pravu.
To je filter za te neozbiljne igre, iako se očito provuče tu i tamo nešto a la Black Tiger
Opet anti Zony članak, po meni pretjeran.
A i vratija se Master, jebali ste ježa sad.
Tuhy
Jako je krenuo.
Lockao dvije teme čim se vratio.
To je za mene perma.
Osuđujete cijene no zaboravljate da je featured sekcija u biti reklama. A reklama se plaća. Po meni tih 25,000 nije problem.
Jedini je problem kod one-man bandova, gdje je jako teško pojedincu koji je sklepao dobru igru izmisliti 25,000 da ga se malo više promovira.
Primjerice @Brijac, koji je napravio zabavnu igru sa šišmišem, možda je ta igra i bolja od flappy birda. No ima li on 25,000 recimo da bi mu igra bila featured na Play Storu ili Apple Storu? Vjerojatno nema i vjerojatno takva igra nikad neće biti bolje prikazana i dobiti veći momentum.
wooddiebone perma zbog cega? Nit je vrijedjal nit bil nekulturan, to kaj je iznesel cinjenice koje se nekima ne svidjaju jebiga
Dvije teme pod lock da slučajno ne bi došlo do incidenta...
Icek uzmeš kredit, valjda toliko vjeruješ u svoj proizvod. Najbolje da Sony bude dobrotvorna ustanova.
S tim većim cijenama za feature zakineš mnoštvo low-effort proizvoda ali isto tako i puno kreativnijih uradaka. Steam, koliko god imao loših i kratkih no-budget igara, ima i rating sistem kojim se one slabe igre bez beda filtriraju i ostanu ti kvalitetnije, a izbor kudikamo veći nego na plejki. Tako nešto fali i PS Storeu. No opet, ionako je Sony rekao da će se koncentrirati na igre s većim budžetom pa je logično da neće biti primarna platforma onima koji su dosta zagrijani za indie igre.
Indijance volim ali na 100komada mozda 5 budu dobra tako da je ovo super manje gluposti za scrolati na storeu.