Opera je izdala internet preglednik za gamere.
Iako na prvu zvuči kao corporate cringe, zapravo je stvar jako dobro osmišljena i krcata hrpom korisnih dodataka i integriranih alata.
Ako netko proba, nek javi dojmove.
Opera GX browser za gamere
@weky stavio sam u novu temu jer bi moglo bit zanimljivo. Isprobao sam negdje prošle godine i bio je dosta dobar. Općenito mi je i Opera dobar browser, ali naviknuo sam se na Chrome, prilagodio sam ga kako mi paše, sa svime je povezan i neću se nikad maknut s njega.
I navodno Opera ima ima problema s privatnošću... @Fico ?
- Uređivano
Kaj nije Opera dokazano kineski spyware?
@fensisuperstar bi bio ponosan.
- Uređivano
Kao da je Google Chrome bolji lol
Ja sam se prebacio na Edge.
Budem svakako isprobao, no već sam godinama na Firefoxu i sumnjam da ću se maknuti s njega, posebice nakon zadnjeg (odličnog) facelifta.
Ja ako prelazim na išta, prelazim na Firefox, ali Chrome je za sada jedini koji mi nudi razinu integracije koja mi treba.
Fala lepa, Chrome mi je super. To kaj me prate kaj volim pa mi ponude relevantnu reklamu mi je benefit, a ne mana. Nek prate, neće postati ni pametniji ni bogatiji gledajući me.
uBlock Origin bi svi trebali imati.
Jel ima to za Firefox.
wooddiebone Ima
Koristim ga par mjeseci. Također mi je na prvu izgledao susramno, ali sam se iznenadio s fukcionalnošću. Izdvojio bih workspace-ove i integraciju Discorda, Twittera i ostalih društvenih mreža. Ne moram posebno otvarati Discord app, jer mu mogu pristupiti direktno unutar browsera, što mi je super. Od “gejmerskih funkcionalnosti” tu su fensi vizualni i zvučni efekti te imitacija zvuka mehaničke tipkovnice, što sam neironično uključio. E da, Spotify je također integriran te može automatski pauzirati kad se primjerice pokrene video na YT-u. Svi ti dodaci su lijepo smješteni u tankom sidebaru te imaju funkcionalne notifikacije, hover efekte itd.
wooddiebone Isto kao i na mobitelima, sluša input i reproducira zvuk. Delay nije ništa veći od toga.
Kad smo kod tipkovnica, browser također za Razerove tipkovnice nudi set animacija koje se aktiviraju u određenim trenucima poput otvaranja/zatvaranja tabova, završenog skidanja sadržaja itd. Tu su i alati poput limitiranja CPU-a, RAM-a i networka. Ma ima fičra koliko hoćeš, ne mogu se ni sjetiti svega.
Je li dere RAM?
electronicus Razerove tipkovnice
E sad si me zainteresirao.
Fenix I navodno Opera ima ima problema s privatnošću... @FicoLegend ?
U vlasništvu je Kineza, što je samo po sebi dovoljan alarm za prikupljanje podataka, propisano i nepropisano. Uz to nije open-source što ga samo čini neprivlačnijom opcijom ukoliko je nekome privatnost imalo bitna.
Nexus Kao da je Google Chrome bolji lol
To što rade istu stvar ne opravdava loše prakse drugih firmi. I jedna i druga zaslužuju kritiku. Štoviše, mislim da bi zbog takvog ponašanja bio krajnji red nekog oblika specifične edukacije o Internetu. Naravno, do toga nikada neće doći dokle god škole koriste Zoom ili Google Classroom.
Nexus Ja sam se prebacio na Edge.
Za one kojima do privatnosti nije toliko stalo, ali opet vole imati koliko toliko kontrolu, Edge bi bio moja osobna preporuka. Tu je dodatna motivacija smanjenja Googleovog monopola, a mene je osobno razveselila vijest da je Microsoft službeno odbio Googleovu FLOC ideju. Meni osobno nedostaju određeni dodaci, no to je pak do toga da je privatnost nešto što smatram bitnim pa u to i ulažem dosta truda.
Mislim da se puno može postići već korištenjem nekoliko out-of-the-box dodataka. Tu je obavezan uBlock Origin, a Privacy Badger i Decentraleyes puno pomažu. Dva su razloga zašto preferiram Firefox. Prvi je taj da je open-source. Drugi je taj da ima puno dodataka za privatnost poput Multi-Account Containera kojim se može regulirati doseg kolačića. Ne osjećam se ograničeno u tome da mi privatnost bude prioritet, ali do one mjere gdje ne postane nepraktična u korištenju aplikacije. Međutim, ako netko želi otići u ekstreme, to je u potpunosti na njemu. I to je po meni ljepota Firefoxa. Preglednik koji je za svakoga jer ga svatko može urediti po svojoj volji.
Fenix
RAM mi je sad na 1.6GB s 32 taba otvorena. Znači i uz workspaceove koji služe upravo za organizaciju tabova ja ih opet hoardam. Nema tu pomoći, na mobitelu sam ih prestao brojati otkad se pojavio onaj smajli, a to je bilo prije 3-4 godine.
Koristim ga meni je super najvise jer imam , whatsapp fbmassenger insta i spotify u jednom
Pravi jedan spyware bundle.
To što rade istu stvar ne opravdava loše prakse drugih firmi
Apsolutno. Samo sam naveo primjer kada je netko spomenuo kao "kinezi špijuni", a Google u najmanju ruku isto ili više "špijunira".
Za one kojima do privatnosti nije toliko stalo, ali opet vole imati koliko toliko kontrolu, Edge bi bio moja osobna preporuka. Tu je dodatna motivacija smanjenja Googleovog monopola, a mene je osobno razveselila vijest da je Microsoft službeno odbio Googleovu FLOC ideju. Meni osobno nedostaju određeni dodaci, no to je pak do toga da je privatnost nešto što smatram bitnim pa u to i ulažem dosta truda.
Meni je Edge zasada taman. Prebacio sam dosta stvari na njega, stavio uBlock itd. i stvarno je dobar.
Znam da nemam 100% privatnost, ali eto. Preferiram Edge pored Chrome browsera trenutno.
Mislim i da se s Brave browserom da svašta raditi, samo nemam vremena za ništa...