Zar bi postojali ljudi koji igru nebi kupili samo zato što je izgubila ekskluzivnost?
Ni no Kuni II: Revenant Kingdom
Mislim, tko je fakat ocekivao da ce Namcove igre biti ekskluzive sad, pogotovo kad je portanje tako lako danas.
Zar bi postojali ljudi koji igru nebi kupili samo zato što je izgubila ekskluzivnost?Da tri rifrešam memory o jednom sličnom slučaju:
https://www.youtube.com/watch?v=k-uTnqYHZ-I
Znaš u čemu je stvar? U godini 2017. - CURRENT YEAR - još uvijek postoje ljudi koji misle da ekskluzive koriste puni potencijal konzole, a multiplatformske sakaju jer ih druga platforma ''ograničava''.
...
Da. :(
Pa istina je, sami developeri su rekli to koliko puta... znas kakav bi Witcher bio da se ne mora ogranicavati na vise platformi tj da je radjen samo za PC ili kad imas igru koju radis na samo jedan hardver i koristis sve resurse da napravis sto bolje igre.
Ja ne mislim na to iz fenboj prespektive vec cisto iz developerske, pogotovo kad nisi velik igrac sa hrpom para... jedna platforma (na pocetku bar, portaj kasnije) = bolja igra. Ja nemam nista protiv da se igra porta kasnije ili izadje na vise platformi. Tu je MGS rulao uvijek. Prva igra je izlazila iskljucivo za PS platforme u kojemu su se fokusirali na hardver i crpili maksimalno koliko su mogli. To te dovodi da efikasno trosis resurse i radis brze i bolje igre. Evo Snake Eater je radjes samo za PS2 i izvukao je cudo iz te konzole... sta mislis da je radjen za vise konzola da bi tako brzo izasao. Evo MGSV je radjen za 5 platformi i vidio si koliko godina smo cekali... da je radjen za samo jednu bilo bi brze i efikasnije i ti bi dobio bolju igru za to. Da je radjen za jednu mozda bi zbog kraceg razvoja stigli i kraj izbacit lol OK, ovo je druga prica zbog konamija ili svega ali kuzis foru. Hebe mi se za ekskluzive, portaj MGS2 recimo na bezbroj platformi ali si na launchu imao killer app koja je obiljezila gaming. Ekskluzive imaju svoje mjesto, oces neces.
Naravno, svaka igra je prica za sebe. Neke su radile vlastiti engine da im se sto vise olaksa multiplatform razvoj bas zbog tog problema da mogu sto brze izbacit igru. Jbg u multiplatformu su pare najvece. Zato ce i developeri uvijek reci da je lakse optimizirati samo za jednu platformu i to je ziva istina. Bolji razvoj i optimizacija ce ti uvijek dati ispoliranu igru.
Al zar nisu i MGS i MGS2 izašli za PC?
Jesu. Kao portovi nakon izlaska originalne verzije. Bas to sta kazem.
To je, ciljano su bili za PS platformu. Al ajd, da ne digresiram od tebe
Za razliku od jedinice koja mi je bila vrlo dobra ali sam odustao zbog "too childish" izgleda, ovo mi je malo, onako, odraslije tako da se stvarno veselim ovoj igri.....
A gle slabije će se prodavat sada na Ps4 jer ima alternative jel.
Po meni mudije bi bilo da su išli na Box verziju nego na pc. Ovakove su igre raritetne i nisu neki system selleri, te ih treba očuvati. Slabija prodaja ili podbačaj bi mogao biti veliki udar za serijal, čak i za razvojni team, a posljedice toga bi osjetili mi, sami igrači.
Slabija prodaja jer je igra izasla na jos jednoj platformi? Stvarno ne kuzim o cemu pises sad.
Slabija prodaja jer je igra izasla na jos jednoj platformi? Stvarno ne kuzim o cemu pises sad.Kuzis, al se pravis blesav jer je razlog za ovaj moguci ishod vec objasnjen na prosloj stranici.
Kaj se mene tice super :). Bar ce frend moc igrat
Nisam ni gledao proslu stranicu... Piratiziranje? Ozbiljno?
Nisam ni gledao proslu stranicu... Piratiziranje? Ozbiljno?Vidis da znas..
A zakaj ne to je singleplayer igra koja ionak nema neku publiku na PC-u
Pa jer sam pogledao sad kad si napisao. Ne pravi se blesav..
Zasto ne? Jer je piratiziranje aktualno jos samo u third world shit drzavama poput Hrvatske i Kini. Eto zasto.
Pa jer sam pogledao sad kad si napisao. Ne pravi se blesav..Bez obzira na to bilo je ocito na kaj se cilja.
Zasto ne? Jer je piratiziranje aktualno jos samo u third world shit drzavama poput Hrvatske i Kini. Eto zasto.
Je da samo zato jer ti tak velis...
Ne znam zasto onda developeri koriste taj Denuvo
Zbog digitalije, DRMa i vece zarade? Sva istrazivanja prikazuju drastican pad piratstva (osim u spomenutim drzavama), a bogami to pokazuje i prodaja na PCu
Sto je bilo ocito? Tvoje napadanje na bilo koji moj post? To da! Ohladi decec
https://www.youtube.com/watch?v=k-uTnqYHZ-I"Oh, and... And ask Konami how they're doin'? Oh they got lots of money because they didn't fuck over their fans"
Kako su se vremena promijenila.
Ocito onda da se izdvaci se ne slazu s tobom kad ga koriste. Da je to tak kak velis koristile bi se slabije zastite il ih uopce nebi bilo.
Kad one vecinom idu na stetu legalnim kupcima.
Eh kad bi bili svi ko CDPR...