Pa istina je, sami developeri su rekli to koliko puta... znas kakav bi Witcher bio da se ne mora ogranicavati na vise platformi tj da je radjen samo za PC ili kad imas igru koju radis na samo jedan hardver i koristis sve resurse da napravis sto bolje igre.
Ja ne mislim na to iz fenboj prespektive vec cisto iz developerske, pogotovo kad nisi velik igrac sa hrpom para... jedna platforma (na pocetku bar, portaj kasnije) = bolja igra. Ja nemam nista protiv da se igra porta kasnije ili izadje na vise platformi. Tu je MGS rulao uvijek. Prva igra je izlazila iskljucivo za PS platforme u kojemu su se fokusirali na hardver i crpili maksimalno koliko su mogli. To te dovodi da efikasno trosis resurse i radis brze i bolje igre. Evo Snake Eater je radjes samo za PS2 i izvukao je cudo iz te konzole... sta mislis da je radjen za vise konzola da bi tako brzo izasao. Evo MGSV je radjen za 5 platformi i vidio si koliko godina smo cekali... da je radjen za samo jednu bilo bi brze i efikasnije i ti bi dobio bolju igru za to. Da je radjen za jednu mozda bi zbog kraceg razvoja stigli i kraj izbacit lol OK, ovo je druga prica zbog konamija ili svega ali kuzis foru. Hebe mi se za ekskluzive, portaj MGS2 recimo na bezbroj platformi ali si na launchu imao killer app koja je obiljezila gaming. Ekskluzive imaju svoje mjesto, oces neces.
Naravno, svaka igra je prica za sebe. Neke su radile vlastiti engine da im se sto vise olaksa multiplatform razvoj bas zbog tog problema da mogu sto brze izbacit igru. Jbg u multiplatformu su pare najvece. Zato ce i developeri uvijek reci da je lakse optimizirati samo za jednu platformu i to je ziva istina. Bolji razvoj i optimizacija ce ti uvijek dati ispoliranu igru.