Icek™ dal se isplati kupit igru na nekom popustu za ljude koji nisu igrali NNK?
To definitivno. Ako nikad nisi igrao prvi, ovaj će ti biti čak i dobar. Vjerojatno bi i meni bio mnogo bolji. Iako se kod nastavaka trudim ne uspoređivati ih sa prethodnicima, ovdje je toliko reciklaže bilo I toliko koraka unatrag, da sam ga nažalost morao uspoređivati.
Reciklaža? Pa mislim da svaki nastavak bilo kojeg serijala uvijek reciklira neke elemente prethodnika. Jedino ako reciklira nešto što je po tebi loše, a ne ono što valja, to je onda problem.
Ne samo da reciklira prethodnika već i samog sebe. Kompletna glazba je jeftina reciklaža iz prvog dijela. Glavna tema iz prvog dijela je 50% soundtracka nastavka. Wtf? Prepoznajem reciklažu, jer mi je soundtrak prvog NNK jedan od najdražih i jako jako često ga slušam.
Caverni su svi identični, ali identični. Shrineovi također, ponekad se razlikuje samo raspored tunela. Jedno je napraviti ih sličnima, dijeliti assete, ali kad su svi identični jedan drugome, onda znaš da se štedilo maksimalno na svemu. Ovdje se moglo svu tu količinu lokacija napraviti raznovrsnijima, ali ne, Namco je odlučio da sve bude identično.
Ai protivnika je najgluplji AI ikad viđen u JRPGovima, a i šire. Njihov AI je valjda kod od tri reda. O AI u shirmishima neću opće raspravljati, glup je k'o k***.
Ajmo dalje, koji imbecil se dosjetio da u borbama ograniči broj itema koji se mogu koristiti, pogotovo oni jaki, na svega dva tri? Shvaćam da se htjelo napraviti kao challenge, pošto su im beštije glupe k'o tepih. I jedan Tales serijal je imao ograničenje itema, ali u inventoryu općenito, ne u borbama. Ovdje se na LV70 popkušavam boriti sa tainted beštijama 15 ili više levela iznad mene i zbog kretenoidne odluke da imam svega dva tri super healing itema u borbi (u inventoryu ih imam desetke), ja sad moram grindat desetak sati da bih bio po levelu iznad tainteda, kako bih ga mogao pobijediit. Jer me item limit spriječava da ga dobijem underpowered. Fuck you!
Sitnica koja me je sad oduševila u skirmishu...moram nekog bandita uhvatiti, time limit je kao. Cijela moja armija je naslonjena na drvenu ogradu i pokušavam ih natjerati da lupaju po njoj kako bi ju probili i nastavili dalje, da stignem uhvatiti tog bandita. Ali ne, AI je rekao fuck you assface i naredio mojoj vojsci da lupa po dva tri random neprijatelja oko sebe, koje sam ja odlučio ignorirati. Ma jebem vas japance glupe u oči kose, stoka nesposobna lijena i škrta.
Prvi NNK mi je ostao u najljepšem sjećanju kao true gem igraće industrije. Nastavak će mi nažalost ostaviti ultra gorak okus u ustima kao jedan zbrzani jeftini pokušaj grabljenja novaca jahanjem poznatog imena.