Malo dojmova:
Vidi se da je isti svijet samo sto su se polutke malo zamijenile Ovaj put je svijet veci povrsinski pa ima i dosta vise prostora za otkrivanje prolaza, boxova i slicno. Inace kao i u prvom dijelu sad se vec vide caveovi kojima cemo tek moci pristupiti sa kasnije dodanim vozilima. Vidi se da su punooo resursa uložili u gradove jer su veći, detaljniji i stvarno prekrasni. Artom su pogodili opet. Ono sto mi je najveci fail je taj overworld map. To su napravili u tom nekom chibi stilu i meni na ps4 izgleda ko friking igrica za mobitele. Veliki propust. Cak bi nekad rekao da i grafika ponekad kaska za ps3 po pitanju arta i bila je vise neka crticka grafika a to tu nije slucaj. Bas me zabezkne koliko je Ghibli imao utjecaja na prvi dio i vidi se da im fale.
Prica je jednostavna i vjerujem da nece biti nekih prevelikih iznenadenja. Mada ja sam tek poceo maltene igru jer sam tek u tom prvom kraljevstvu Goldpaw.
Fajt sjeo i iako ove regularne borbe jesu lagane ima protivnika koji su jaci a u sklopu su questova za pronalazak novih ljudi za kraljevstvo. Nisu ni ti fajtovi brutalno teski ali ako srljaš nadrapat ces. Postoje i tainted protivnici a nijednog još nisam sredio van questa. Ima i posebnih dungeona kao sidequest sa vise levela i bossom na kraju. S te strane sam zadovoljan jer imas sto raditi. Svjetlosni efekti tokom fajta su eye candy. Moram i pohvaliti fajt u dungeonu ili odredenim lokacijama jer brzo ulazimo izlazimo iz fajta bez loading screena.
Kasnije tokom igre otkljucamo i spellove koji nam omogucuju da idemo putem gdje prije nismo mogli i to me isto veseli. Volim tskve stvari i povratku starim lokacijama. Prvo da malo tambure mobova nalupamo a onda i neki chest sa opremom.
Kingdom building je fora. Cekao sam bas sa ovim postom dok ne vidim malo taj dio. Recruitao par stanovnika mimo price, izgradio sve gradevine i bas ima svega. Razvoj novih oruzja i armora te izrada istih. Spellworks za pogadate nove spellove. Barake za skirmish fajtove i njihovu tehnologiju. Farme, rudnici i sl. Lokacije kroz koje nam podanici prikupljaju materijale za izradu oruzja i armora. Tako da to bas sve lijepo funkcionira. Jedino sto opet zamjeram je chibi overworld grafika. Pa bar su nase kraljevstvo trebali prikazat kak se spada, ovo stvarno boli za oci.
Skirmish su meh, to su svi svoje rekli. Niti smrdi nit mirisi a mogao bih reci cak i bezveze.
Yakuza_stinger je sam rekao veliku vecinu toga ali me ponijelo pisanje :)
Potpisujem sve što si rekao. Imam isti dojam i iste kritike. Ja sam na nekih 19h igre (dobar vikend).
Preee-lagana mi je igra, ali ne smeta previše, šteta šta borbu nisu malo bolje još razradili, ima prostora za napredak. Mogli su malo skillove bolje razradit, više taktiziranja e ne samo kombinacija 3 tipke i nikakvih problema. Ali nađe se neki baja koji zna uzdrmat.
Meni je baš taj world map isto mnjeh, i zašto pobogu kraljestvo nije normalne grafulje kao cijeli in game, baš onda bi bilo fora sve nadogradit (Suikoden anyone?!).
Imam feeling da su baš Suikoden nekako imitirali, i taj shirmish or whatever je slična fora kao što je Suikoden to imao (samo mi je to tam bilo bolje).
Šteta mi je što cijeli artwork nije bolji, jedinica je to imala bolje, ali ima i ovdje finih dijelova.
Sve u svemu zadovoljan sam, ima nekih prednosti, ima nekih mana, ali definitivno dobar jrpg za igrat.