Datum izlaska: 07.06.2021.
Izdavač: Kovanox Interactive
Developer: Kovanox Interactive
Platforme: Android
Trailer:
Poštovani kolege gameri, napokon mi je Google Play odobrio release igre koju sam napravio pa vas pozivam da ju isprobate ako imate volje. Igra je u stilu Flappy Bird-a, no ipak sam se malo potrudio pa napravio nešto koliko toliko originalno.
Postoje tri game mode-a:
- Crappy Bat - to je taj originalni mode kako sam i zamislio da bi igra trebala izgledati kad sam ju dizajnirao. Endless mode gdje je cilj skupit što više bodova.
- Flappy Bat - klasični "Flappy" mode viđen već valjda milijun puta na google play-u.
- Level mode gdje imate devet levela, ali je na početku samo prvi otključan. Sljedeći level se otključava kad pređete prethodni. Svaki sljedeći level je teži.
Išao sam na to da igra bude teška jer je to privuklo toliko igrača da igraju Flappy Bird. E sad, je li preteška, prelagana.. budemo vidjeli, level mode bi trebao biti jako težak.
Igru sam napravio u Unity-u, a krenuo sam raditi s ovim engine-om 2019. kad sam upisao šestomjesečnu edukaciju za Unity developera. Development je potrajao preko godinu dana najviše zbog neznanja i manjka motivacije. Neke stvari koje sam htio implementirati u igru sam znao tjednima istraživati kako napraviti i onda na kraju sam ih znao napraviti u par minuta. Znalo je biti i nekih bugova koji su na kraju biti jako jednostavni za riješit, a ja sam zbog njih gubio motivaciju i znao uzimati pauze po par tjedana ili mjeseci. Znalo je biti i slučajeva da riješen bug stvori tri nova buga... tako da je znalo biti vremena kad ne bi po par mjeseci ništa radio pa onda radio jedan dan par sati pa opet mjesec dana ništa i tako se to produljilo. Realno iskusan developer ovo može složit u par dana 😆 Razlog zašto je objavljena samo na Google Play jer to što je developerski account na google-u 25$ jednokratno, a App Store-ov 100$ godišnje + moram buildati igru na Mac OS-u jer Apple ne prihvaća igre buildane na Windowsima tako da mi je to ipak preskupo + nemam Mac.
Igra nije baš testirana kako bi trebala biti pa su mogući problemi s UI-em, nekakvim lag-om na starijim ili slabijim mobitelima i drugo.
U sljedećem update-u se nadam sredit Google Leaderboards i možda neke achievements-e.
Anyway, dječački san mi se ostvario i objavio sam svoju video igru pa eto ako imate volje skinite, isprobajte i javite dojmove ili probleme.
Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.KovanoxInteractive.CrappyBat