escoban Znači sad u slucaju Horizon , ima sigurno PC igrača koji će kupit PS5 da bi odigrali Horizon2 i ti isti ljudi će vrlo vjerovatno (ako su fanovi igre ) kupit istu igru kad releasea 2-3 godine kasnije za PC .
U ovom slučaju mogu za sebe samo govoriti, ali znam da bih Days Gone na PC-u kupio ne nužno zbog toga što sam fan, već zbog toga što želim podebljati svoj glavni library na Steamu. Zbog toga i shvaćam zašto bi netko odabrao radije kupiti igru na konzoli, čak i kada je u vlasništvu PC-a i konzole, jednostavno ima svoju glavnu platformu i na njoj si puni ponudu.
Da se razumijemo, ja mogu donekle shvatiti to što tvrdiš, no mislim da je ovo sada otvorilo vrata da ljudi neće biti zadovoljni ako se nastavi s tako velikim razmakom u izlasku. Te dvije ili tri godine će s vremenom postati jedna godina, onda pola godine i tako će se taj period smanjivati. Ne vjerujem da će ikada Sonyjeve ekskluzive dolaziti day-one, ali taj period će postati nešto što će se moći jednostavno pričekati. Sony ionako ne zarađuje na prodaji konzola, tu su u minusu. Zarađuju na prodaji softvera i periferije. Tu se namlate masne pare.
Veliki razlog zašto Xbox stoji ovako loše je zato šta nema Exluziva
Nemojmo se sada varati, nije zbog manjka ekskluziva, već zbog toga što što god su pokušali ekskluzivnog napraviti je bilo, najblaže rečeno, prosječno. I to sam se već darežljivo izrazio.
Sad su morali kupit Bethestu baš iz tog razloga jer su svjesni da nemaju ono šta treba da ljudima prodaš konzolu ,a to su Exluzivne igre .
Samo što to ne rade za prodaju konzola, već softvera. Sve te igre će od prvog dana doći i na PC. Upravo je PC platforma koja je zajednička i Sonyju i Microsoftu. Tržište koje im ne krade od prodaje, ali im može povisiti profit. Da govorimo o dolasku Sonyjevih igara na Xbox, tu bi mogli pričati o tome kako će to utjecati na prodaju konzola. Ovako, kada je riječ o PC-u, ne bih rekao da je tu puno izgubljenog. Dapače, puno će više dobiti s konstantno rastućom zajednicom igrača na PC-u. To je još jedno tržište na kojemu mogu zaraditi.