weky Primjer? Ja ne vidim tu neku manifestaciju agende, ideologije, niti okrupljavanja medija.
To što pišeš je više postala poskočica teoretičara zavjera.
Ne vidiš jer su ti stavovi, vjerojatno, uglavnom usuglašeni s onim što propagiraju. Dosta je vidjeti svaki put kada je neki referendum kako se svi sinkronizirano zalažu za ishod tog referenduma i pritom etiketiraju i difamiraju neistomišljenike. Sjećam se da se, prije referenduma o ulasku Hrvatske u EU, gotovo nigdje u javnom eteru ili na nekom jačem portalu nije moglo čuti drugačije mišljenje. Doslovno su mjesecima bombardirali propagandom oko ulaska u EU i ismijavali svaku javnu ličnost koja se protivila ulasku. Isto tako je s ignoriranjem, cenzuriranjem i neobjektivnim izvještavanjem o prosvjedima koji im ne odgovaraju. Ponavljam, nije me uopće briga za prosvjed u subotu, ali su ih dobro nadmudrili jer su znali kakva su mediji pristrana gamad.
Naravno da su ovo i pokušali napraviti, ali nisu uspjeli. Prvo je bilo "stotine ljudi", pa "pet tisuća", pa kada su snimke počele kolati Facebookom deset i više tisuća. I sad Index piše članke s kojima se vadi iz govana zašto su za prosvjed za kurikularnu reformu napisali da je bilo pedeset tisuća ljudi, a za ovaj u subotu deset kad je oba dva puta trg bio pun. Totalno sam, kao što sam rekao, indiferentan oko tog prosvjeda, ali mi je drago da je netko nadmudrio novinarsku gamad jer su nebrojeno puta do sada sabotirali prosvjede laganjem, manipuliranjem i umanjivanjem njihovih značaja. Tako i pred izbore izbacuju iz anketa kandidate i stranke koje im ne pašu. I ne, ovo nije teorija zavjere, jer se previše puta dogodilo da bi bila teorija. To je zavjera, svidjelo se to nekome ili ne.
Tužno je kako mediji lako prišiju etikete ravnozemljaša, homofoba, euroskeptika, teoretičara zavjere, katolibana itd. svakome tko stavovima odudara od njih. To je obrazac koji si i ti primijenio, a vjerojatno si ga naučio od njih. Ako izraziš neslaganje dobiješ etiketu teoretičara zavjera jer nisi tu da išta propitkuješ, nego da misliš i radiš ono što ti Index i takvi kažu.
Također se iz aviona vidi kako se odnose prema javnim ličnostima koje su im ideološki istomišljenici, a kako gaze neistomišljenike i stavljaju ih na stup srama. Čisto za primjer, nebrojeno sam puta vidio kako svojim istomišljenicima lektoriraju objave s društvenih mreža prije nego što ih stave u članak, a neistomišljenicima ne kako bi isključivo njih prikazali kao nepismenu rulju. Isto tako je vidljivo iz aviona agresivno davanje medijskog prostora osobama koje zastupaju stavove koji im odgovaraju. Danas svaka estradna budala koja želi malo pozornosti napiše status u kojem ponavlja mišljenje koje su mu ti isti mediji prethodno nametnuli i evo je na naslovnici portala. Da, mediji, a pogotovo privatni, imaju pravo davati medijski prostor kome žele, ali nije *ebeno moguće da svi imaju identične stavove oko svih važnih pitanja.