Evo da se i ja malo umiješam u raspravu o vezi korone i cjepiva.
Živim u austriji, i ova vlada je jedna od najgorih što se tiče mjerila protiv korone.
Uveli su, ima više od pola godine, da se moraju nositi ffp2 maske u svim javnim prostorijama (trgovine, ljekarne, benzinske, banke, itd.). Ne smiješ običnom pamučnom maskom ući nigdje. Iako who (svjetska zdravstvena organizacije) kaže da ffp2 ništa nije više učinkovit od obične maske.
U restorane, teretane, kafiće, itd, smiješ samo ići ako si, ili cjepljen, ili prebolio koronu, ili testiran antigenskim testom.
Kad sjedneš u kafić, prvo što te konobar pita, dali si testiran, ako ne, neće te poslužiti i moraš ići.
Preboljeni su oslobođeni testiranja max 6 mjeseci nakon što su imali koronu, nakon toga možeš izvaditi krv da vidiš dal imaš još antitijela. Ako ih imaš dovoljno, opet si oslobođen testiranja, ali samo 3 mjeseca. Ako nemaš dovoljno, moraš se ili cjepiti ili za svako sranje ići na antigen test.
Od prijatelja, obitelji i radnih kolega znam ih puno koji su se cijepili, pričao sam sa svima, i većina kaže da je se cjepila samo zato da se ne moraju svaki put testirati kada žele otići u grad na piće, neki su se i cjepili jer imaju starije članove obitelji, pa da njih indirektno zaštite. Skoro nitko se nije cjepio iz razloga da sebe zaštiti.