Noćašnje pomicanje jednog sata unaprijed mi je poremetilo boiritam, odnosno nije usklađen sa pomicanjem sata. To treba ukinuti zauvijek i stavit na zimsko računanje vremena.
-Prva sa popisa mi je zapravo prva igra koju sam igrao tada na svom novom PC-u. Prije tog nisam igrao nikakve igre na starom kompu sa WIN 98 kojeg mi je poklonio tatin kolega a u CD ladici se nalazila AOE, valjda zaboravil izvadit pa sam to malo igral i nije mi se svidjelo, gradiš, skupljaš resurse i ljudstvo i odnekuf dođe random banda i sve ti sjebe za par minuta. Jebeš takvu igricu. Jedino kaj mi lijepo bilo od te igre mi je popratna glazba.
Za kraj Ožujka osim objavljenih videoigara evo nešto i drugih događaja.
-1889. U Parizu u Francuskoj službeno je javnosti predstavljen Eiffelov toranj a za sve posjetitelje otvoren mjesec i pol kasnije. Njegova izgradnja trajala je oko dvije godine i to je najviša građevina u Francuskoj.
-1934. U Beverly Hillsu u SAD-u rođen je George Richard Chamberlain (skr. Richard Chamberlain). Bio je američki glumac. Glumio je u filmovima o Tri mušketira, Grof Monte Cristo te u serijama Shogun i Ptice umiru pjevajući.
-1971. U Perthu u Škotskoj rođen je Ewan McGregor, škotski glumac. Poznat po ulozi Obi-Wan Kenobija jedi borca u Zvjezdanim ratovima i Mark Rentonu u filmu Trainspotting.
Prvi april kako se nekoć govorilo, dakle "prvi travanj" međunarodni dan kada se zbijaju šale pa ajmo malo.
-1916. U La Jolli u Kalifoniji rodit če se za 3 dana Gregory Peck. Roditelji su mu prvotno dati ime Wilhelm i zvali ga skraćeno samo Pim. Ubrzo će mu promjeniti to ime u Gregory.
-1995. D (RDO)
-1995. Lady Stalker: Kako kara no Chousen (SNES)
-2014. Goat Simulator (PC)
-2021. Fantasian (Part I) (Mac, iOS)
-2021. Outriders (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Stadia, PC)
Prvu igru sa popisu sam ganjao danima jer bilo je zeznutih dionica kao solo a katkada bih i sa bratićem igrao. Igra u dvoje bila je bez podjeljenih ekrana pa si morao biti dosta sinhroniziran sa drugim igračem i on sa tobom. Kada netko pogine ili ga nema na ekranu više jer bi zaostao na terenu tada bi nastao problem.
Igra se u tom trenutku često zblesirala pa sve ispočetka. Igranje u dvoje ima dakako prednosti, prije svega više zajebancije, lakše možda srediti neprijatelje na ekranu kad vas je dvoje a one nevaljale strane su jer ti pružaju svojevrsni stres kad nisi u skladu sa partnerom i samim time povremeno usporavanje samoog tijeka napretka.
Iz tog nevaljalog razloga ne volim igrati sa nekime niti u istoj prostoriji a kamoli online sa drugima. Dolaze samo sp igre u obzir kad imam svoj ritam i nitko ne ovisi o meni niti ja o drugima.
-2000. Star Wars Episode 1: Jedi Power Battles (PS)
-2002. Armored Core 3 (PS2)
-2002. F1 2002 (Xbox)
-2011. Spiral Knights (PC)
-2013. Evoland (PC)
-2014. The Elder Scrolls Online (PC)
-2019. ISLANDERS (PC)
-2023. Road 96: Mile 0 (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, NS, PC)
-1912. Britanski prekooceanski putnički brod Titanic tada slovljen kao nepotopiv isplovio je iz Southamptona na svoje prvo i posljenje putovanje jer je za 4 naredna dana potonuo na dno oceana.
-1919. U Chinameci (Meksiko) ubijen je Emiliano Zapata. Bio je meksički revolucionar, vođa meksičkog seljačkog pokreta.
-1941. Proglašena je Nezavisna Država Hrvatska na čelu sa Ante Pavelićom i Eugenom Kvaternikom. Bila je to djelomično priznata država odnosno unutar tzv. "sila osovine" države koje su bile suprostavljene saveznicima tijekom 2 Svj. rata.
NDH je nastala na temeljima nacističko-fašističkog pokreta kojeg su predvodili Njemačka i Italija.
-1951. U Detroitu (SAD) rodio se Steven Seagal. Američki glumac i redatelj.
-1953. U New Yorku premijerno je prikazan prvi 3-D film u boji House of Wah (Kuća voštanih figura)
-1970. Na press konferenciji britanski rock-beat kvartet The Beatles obznanili su raskid zajedničkog glazbenog djelovanja a ujedno basist Paul McCartney najavio je svoj prvi samostalni album.
-1996. U Australiji na Barrow Islandu u tijeku tropske ciklone Olivia izmjeren je najbrži vjetar ikad koji je imao brzinu od 408 km/h.
-2024. U SAD-u od raka preminuo je O.J. Simpson punim imenom Orenthal James Simpson. Bio je najbolji igrač pozicija trkača u NFL-u. Bio je osuđen i zbog ubojstva svoje bivše supruge i njezinog tadašnjeg dečka.
-2003. .hack//Quarantine Part 4 (PS2)
-2008. Mario Kart Wii (Wii)
-2012. Skullgirls: 2nd Encore (PS3)
-2013. Booking Revolution (iOS)
-2014. 3rd Super Robot Wars Z: Jigoku-hen (PS3)
-2014. Warlock 2: The Exiled (PC)
-2019. Construction Simulator 3 (PS4, Android, iOS)
-2020. Final Fantasy 7 (Remake) (PS4)
-2020. Shadow Gangs (PC)
-2024. Broken Roads (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC)
Loading...
Something went wrong while trying to load the full version of this site. Try hard-refreshing this page to fix the error.