Onda je to jučer bilo ali svejedno sretna ti godišnjica braka ili mraka!

26.05.

1998. -AMD je objavio K6-2 procesore, sa brzinama 266, 300 MHz.

2006. -Intel je objavio procesor Pentium 4, model 670 od 3,8 GHz.

1994. -Acclaim Entertainment (SAD) je objavio Mortal Kombat videoigru za CD Sega.

2009. -Sony Computer Entertainment objavio je Infamous videoigru za PlayStation 3.

2017. -Capcom je objavio Ultra Street Fighter II: The Final Challengers videoigru za Switch.

2017. -GrayBox i SixFoot su objavili Rime videoigru za PlayStation 4 i Xbox One.

27.05.

1981. -Apple Computer je prodao javnosti 2,6 milijuna dionica po cijeni od 31,25 $.

1982. -Wang Laboratories predstavljaju Wang računala sa Intelovim 16-bitnim procesorima.

1985. -Lotus Development je izdao Lotus Jazz softverski paket za obradu teksta, proračunskih tablica, grafike za Macintosh računala.

1986. -Enix (JP) je objavio Dragon Quest videoigru za NES (Famicom).

1994. -Acclaim Entertainment (SAD) je objavio Mortal Kombat videoigru za Sega Genesis u Japanu.

2006. -U kazalištu Rosemont u Chicagu, debitirala je svjetska turneja Play! Simfonijski orkestar izvodi glazbu iz oko 20 videoigara, uključujući Castlevania, Halo, MGS, Silent Hill, Final Fantasy i mnogo drugih, dok na velikom videoekranu prikazaju slike tih igara.

28.05.

1982. -Trip Hawkins je osnovao tvrtku Amazin' Games budući Electronic Arts.

1985. -Upravni odbor Apple Computers odlučio je ukloniti Stevea Jobsa s mjesta generalnog direktora odjela Macintosh.

2003. -U Tokiju (JP), potpredsjednik Sony Electronics Ken Kutaragi predstavio je PSX, kombinirajući PlayStation 2, igraću konzolu s DVD snimačem.

2008. -Electronic Arts je objavio Mass Effect videoigru za PC u SAD-u.

2010. -Apple započinje prodaju tabletnog računala iPad izvan SAD-a (Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Švicarskoj, Španjolskoj, Britaniji, Japanu, Australiji i Kanadi).

29.05.

1996. -U San Franciscu održana je prva JavaOne konferencija programera.

2001. -SuSE i Red Hat su najavili SuSE Linux 7.2 i Red Hat Linux 7.1 operativne sustave za procesor Intel Itanium.

2002. -IEEE 1394 službeno je preimenovan u FireWire.

2007. -Microsoft je objavio Forza Motorsport 2 videoigru za Xbox 360.

2007. -Nintendo je objavio Mario Party 8 videoigru za Nintendo Wii.

30.05.

1983. -U Dallasu u Teksasu otvorila se prva trgovina elektronike Babbage's. Trgovina je dobila ime po Charlesu Babbageu, britanskom matematičaru iz 19. stoljeća.

1997. -Tvrtka Cyrix iz SAD-a je predstavila Cyrix 6x86MX procesor s MMX uputama.

2001. -Activision (SAD) je objavio Spider-Man 2: The Sinister Six videoigru za Game Boy Color.

2003. -Activision je objavio Return to Castle Wolfenstein: Operation Resurrection videoigru za PS2.

2005. -Spiderweb Software (SAD) je objavio Geneforge 3 videoigru za PC.

2008. -O3 Entertainment (SAD) je objavio Chaos Wars videoigru za PS2.

2017. -DotEmu (FR) je objavio Ys Origin videoigru za PS4.

2019. -Bohemia Interactive (CZ) je objavila DayZ videoigru za PS4.

31.05.

1977. -Alpex Computer je u SAD-u dobio patent 4.026.555 za tehnologiju videoigara koja omogućuje likovima na ekranu da se kreću i komuniciraju.

1991. -Na Sajmu potrošačke elektronike u Chicagu, Sony je najavio novi igrači sustav PlayStation koji može reproducirati nove Nintendove 16-bitne diskete za igre, kao i igre na kompaktnom disku.

1998. -Acclaim Entertainment objavio je Mortal Kombat 4 videoigru za PlayStation.

2000. -Midway Games (SAD) je objavio Gauntlet Legends videoigru za Dreamcast.

2005. -AMD je objavio procesore Athlon 64 x2 Dual-Core 4200+, 4400+, 4600+ i 4800+.

2006. -Dodijeljene su nagrade Game Critics Awards:
Najbolja originalna igra: Spore;
Najbolja PC igra: Spore;
Najbolja simulacijska igra: Spore;

Najbolji hardver: Wii;
Najbolja igra konzole: Gears of War;

Najbolja igra za ručne konzole: The Legend of Zelda: Phantom Hourglass;

Najbolja sportska igra: Wii Sports.

- Eidos je objavio Hitman: Blood Money videoigru za PlayStation 2, Xbox i Xbox 360.

2007. -Sony Ericsson je patentirao mobilni telefon sa značajkama videoigara s okretnim zaslonom.

TITANXIS
Dok god je čovjek živ bit će najbolji glumac.
A i teško da će ga netko nadmašit kad jednom ode.
A i drži se da, ne bi se s njim zajebavao makar ima skoro sto godina 😃

Na danasnji dan izasao Ape Escape 1999god...igrao sam godinama vec na analognim kontrolerima prije njega ali nacin na koji ih ova igra upotrebljava mi je bilo potpuno novo iskustvo! Ne bi imao nista protiv ako Sony odluci napraviti remejk prvog djela, igra to definitivno zasluzuje...a i sam serijal zasluzuje povratak!

Kikiller Normalno, kad izvadi onaj svoj Magnum i pukne ima da poletiš 2 m zrak.

darkfenix Također igral i kad se samo sjetim one urnebesne zabave. Znao sam po cijele noći igrat jer bilo poteških dionica u igri dok nisam uspio da mogu miran spavat ići.

Baš me zanima kaj ćeš danas stavit!

01.06.
      Evo stavljam ovo:

1926. -Zvijezda je rođena Norma Jeane Mortenson (Marilyn Monroe).

Razočaran sam grdno.

02.06.

1960 -Rođen je Tony Hadley vokal u novo romantičnoj rock-pop skupini, meni jednoj od najdražih iz 80-tih Spandau Ballet.

05.06.

1978. -Taito (JP) je objavio videoigru Space Invaders za arkadne mašine u Japanu. Izvorno ime bilo joj je "Space Monsters", koju je stvorio Toshihiro Nishikado.