06.11.2025. (1055)
Eto mi odlične prilike da ih ubacim u DSNDD temu.
Kome se da čitat moja memorijalna sjećanja vezana uz Queenovce ili ga zanima neka si otvori pojedinosti!
I nakon točno 30 godina taj datum pamtim kao da je zbilja bilo jučer. Toliko me se to dojmilo da sam i datum upamtio.
Naime kad sam prvi put čuo pjesmu Heaven For Everyone na radiju par dana ranije, trnci su prošli kroz čitavo moje tijelo, pjevača više nema a album će izaći što u to vrijeme je bilo toliko neobično da izađe nakon pjevačeve smrti i to nekoliko godina kasnije.
Jedan moj frend nije vjerovao da je to njegov originalni glas jer je mislio da su nekako u studiju sintetizirali i izmiksali njegov glas i ubacili ga na instrumental što je bilo tada nezamislivo i nepojmljivo ako nisi bio baš previše maštovit jer umjetne inteligencije nije bilo kao danas. Skoro me tada uvjerio ali nije.
E tad mi mašta proradila pa sam ja počeo maštati o raznim računalnim simulatorima koji bi generirali glas pomoću već snimljenih vokala a računalo bi to spojilo u jednu komponentnu poput montaže kod filma.
Kako bi bilo da pokojni pjevač nastavi i dalje pjevat pjesme koje nije za života. Danas eto, ne moram više izmišljat jer i to je moguće, AI radi čuda.
Da se vratim na prvu misao. Nakon završetka radijske pjesme. najavljivali su i novi glazbeni album grupe na kojoj se nalazila ta pjesma.
Čekao sam strpljivo kada će je opet pustiti, šaltajući više raznih radio postaja ne bih li je ponovo čuo. Čuo sam je opet na dan izlaska albuma.
Uskoro je došlo i do kupnje tog mojeg prvog glazbenog CD-a u životu. Iako ga nisam imao na čem preslušat jer svoju prvi Hi-Fi liniju imao sam tek nešto više od godinu dana kasnije.
Ostalo
-1995. Grupa Queen objavljuje svoj posljednji studijski album koji sadrži pjesme sa Freddijevim vokalom "Made in Heaven"

Gaming
-1997. Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back (PS)
-1997. The Granstream Saga (PS)
-2000. Army Men: Air Attack 2 (PS)
-2001. SSX Tricky (PS2)
-2001. Syphon Filter 3 (PS)
-2002. Ratchet & Clank (PS2)
-2003. Siren (PS2)
-2007. Mario & Sonic at the Olympic Games (Wii)
-2007. Silent Hill: Origins (PSP)
-2008. Nostalgia (DS)
-2012. Halo 4 (Xbox 360)
-2012. Mass Effect Trilogy (Xbox 360, PC)
-2015. Call of Duty: Black Ops 3 (PC)
-2018. The Shapeshifting Detective (NS)
-2023. Football Manager 2024 (PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, NS, Android, iOS, PC)