Pročitaj na portalu
Članak

Prvi pogled | Returnal

Evo, sada i konačno možemo reći da već koji dan igramo prvu pravu PS5 ekskluzivu – Returnal. Dakle, Returnal je rađen ekskluzivno za PS5 konzolu što se vidi odmah od prvog trenutka – s tehničke strane igra zaista izgleda predivno i radi fluidno. Atmosfera je dočarana fantastično što možemo zahvaliti odličnoj grafici, fantastičnom zvuku i na posljetku – DualSense kontroleru. Jasno je vidljivo da je igru radio PlayStation studio i da je velika pažnja posvećena tehničkoj strani igre. Učitavanja su gotovo nepostojeća, a sve će još dodatno biti ispolirano day one zakrpom, iako već sad Returnal radi odlično.

Fakat me zanima ova igra. Baš izgleda dobro.

Izgleda odlično.

Izgleda tmurno i sivo, a opet fenomenalno.

Ne sjećam se da sam igral neku rougelike igru, ne znam kolko će mi sjest taj stil.
Al zanimljivost nemrem poreć.

Village ima prednost, ovo ubodem prije il poslije.

Najviše me zanima ta haptička strana svega. Ako vas okvirno zanima koliko će bit teško, probajte njihovu Nex Machinu i imat ćete dobar uvid.

Ova me igra od pocetka nije zanimala niti malo , sad me jos manje zanima kad si reka da te nakon smrti vraca na pocetak igra .

Probajte Resogun isto nije lagan, tam čak imam platinum.

Izgleda epski, oštro, dinamično, ispolirano i raznoliko.
    Gledam 3. puta first 45 minutes gameplay.
    Znači ima i lore, statse, pun kurac svega.
    Baš se vidi onaj Sony štih.
    Nek nek, Returnal pa Ratchet i Resi8, netrebam ništa drugo za godišnji.

Podsjeca me na deamonsouls dije lakse quitat prije smrti i uplait iznova igru , nego poure se probijat kroz lvl koji si vec prosa -.-

Osobno jako volim roguelike igre, ironično najdraža mi je Slay the Spire što je kartaška igra. U biti ako netko nije upoznat sa takvim žanrom igre radi se o sistemu gdje kroz mnogobrojne smrti samom nadogradnjom sebe otključavaš easy mod. Nešto što je recimo u prvom levelu bilo izuzetno teško sada postaje nevjerojatno lako i tako u krug dok ne pređeš igru. No treba imati specifičan mindset za takav tip igre da bi istinski uživao u joj, bez obzira što je to PS5 eksluziva i bez obzira tko ju radi.

S kotakua koji inace ne favorizira Sony ekskluzive ak se ne varam:

"But the bones of Returnal are so solid and compelling that I cannot put it down."
    "I felt like I was playing a next-gen game rather than one that straddles that transitory period between console generations."

Btw, igra ide u 4K 60FPS s raytracingom. GG.

Jebačka mrsna next gen igra.
    Tako to mora biti.
    Nadam se 9/10 ocjenama i dobroj prodaji.
    Housemarqe je dobar studio, zaslužili su.
    Uostalom rijetki koji još rade igre u punom smislu riječi(više old school), gdje su mehanika i gameplay na prvom mjestu.