Nije to samo do pandemije nego zbog nacina zivota, tehnologija uzima sve vise maha, a gejming je tu na jednoj od liderskih pozicija.
Zapravo ozbiljno su potisnuli filmove i serije, a bogami udaraju i na granu sporta, jer klinci danas radije pice pes , fifu, nba nego sto izađu napolje i jure za loptom.
Ja imam problem da se koncentriisem na filmove pa i serije jer gejming svojim kvalitetnim narativom ozbiljno prednjaci, posebno dominira nad filmskom industrijom, mada je ona u slobodnom padu vec duze vreme.
Danasnje generacije su vise vezane za gejming od nas, to krece od pelena i telefona pa se dalje prirodno razvija.
Ako je nesto zadrzalo kvalitet i podiglo ga do nesluđenih visina onda je to industrija video igara.
Ovo ostalo stangira ili nazaduje.
Ova pandemija samo je potvrdila citav taj proces.
Sto se tice Sonija odnosno Majkrosofta, Soni ovde i dalje vodi u svakom smislu.
Imaju prodavaniju i po meni generalno bolju konzolu.
Imaju superioran dzojstik koji nema konkurenciju.
Raste im broj korisnika
Dominiraju na polju ekskluziva i kvalitetnih igara, Returnal je ujedno i primer pozitivnog rizika u poslovnoj strategiji.
Imaju jaku bazu i vernu publiku i to se prenosi sa generacije na generaciju.
Nisu slabi ni u Americi koja je Xbox teren.
Sada su uzeli i Discord
Xbox je napravio dobru stvar sa gamepasom ali jos uvek to nije nesto tako fantasticno, moze da bude ali jos mora da poraste.
Jedini pravi potez je Bethesda, pod uslovom da nemaju vremenski ogranicene ekskluzive.
Top igara nemaju ili u malom broju.
Na papiru imaju mozda malo jacu konzolu, ali to je mizerno i nebitna stavka, vise šminka.
Da bi pobedili Soni oni moraju u buducnosti da urade nesto bas revolucionarno, toliko drugacije i hrabro da potrese gejming iz gaca.
Ja bih voleo da se pojavi avet iz proslosti u vidu Sege, kao nekog novog igraca koji bi u ovom ratu doprineo najvecoj gluposti gejminga, a to je ukidanje ekskluzivnosti.
Mada sam ubeđen da ce u buducnosti doci do neke razmene u vidu velikih naslova u fazonu ti meni ovo, ja tebi ono.