Neznam koliko vas zanimaju ovakve stvari, ali ja volim radije napraviti nego kupiti, tako sam navikla jer sam okružena hrpom materijala jer su mi pranono i nono bili hrčci. Što ne znači da je sve kvalitetno, npr ne razumijem zašto imam koks doma i dva seta željeznih tračnica. Ugl radim na mini projektu koji nikad ne bude mini, na kraju proklinjem samu sebe ali evo trenutni projekt je napraviti natkriveni kutak u malom dijelu vrta koji je bio zakrčen stvarima, čišćenje, kopanje rupa i stavljanje nepoderivih palina iz tracnica koje imaju jedno 120 godina. Evo do sad što je napravljeno koliko mi je kiša dopuštala. Poslje građevine idu klupe i stol koje ću isto raditi od palina sa prostorom ispod koje ću pretvorit u ladice na izvlačenje.

Ovako je izgledalo prije:

Pa nakon dva dana čišćenja i kopanja skoro pa mrtvih ljudi iz zemlje:

1 / 2

I nakon kopanja trave jer su one grote od trave došlo je do ovog, dvije paline stavljene, svaka ima ugodnih 70 kila
Još dvije, pa idu cigle i sve ostalo. Stay tuned for end results.

Zapamti samo jednu stvar. Banalna ali zlata vrijedi. Diži koljenima a ne leđima.

StarFox_N znam kolega, ako mogu kotrljat ja i kotrljam, ne sramim se priznat!

ja sam danas uzeo par dasčića što mi je ostalo od nečeg prije, uzeo sam staklo sa sata što mi je sin razbio pa sam mislio napravit jedan mali okvir sa staklon i stavit sat unutra. imam taman jedan dio drugog sata kojem je okvir i ostalo popucalo (sin je razbio ofc, mali je neviđena furija 😃). odrezao sam sa električnom i taman sam mislio sa bruslicom proći kad ono kita labudova, brusilica mi pregorila kad sam uštekao u struju. Ali sa time da je to brusilica žnj marke dosta dugo je i trajala.

Brusilice su roba s greškom.
    Ja sam kroz četri Makite prošao kad sam kod starog radio.

Samo uštekaš i krene se dimit.

wooddiebone Imao sam davno prije jednu staru black and decker brusilicu. znači to je boga i oca prošlo nikad jebene greške. Tata ju je posudio nekome i eto. Ode u pičku materinu. Od onda mi je svaka brusilica otišla u kurac. Ali imam blanjalicu koja je skinula više drva nego "sem posekel" dude i eto. Još u odličnom stanju. Neke stvari ili rade ili ne rade. Sutra ću uzeti ručno i udarit ću u brušenje 😃

Prije nekih tjedan dva sam napravila mali stol za kavu jer imam problem, ako vidim nešto, i nemogu mislit na išta drugo dok ne realiziram. Pardon na jadnoj zadnjoj slici, od tri kamere koje imam na mobitelu valjda neznam koristit niti jednu. A sad mi se neda slikat nanovo

😃
      1 / 7
      nikakve brusilice ne dolaze u obzir, samo načural, tako se ide u teretanu za besplatno. i btw, gore je trebalo ić staklo, čak sam i kupila posebni magnet za stavljanje, ali imam psa koji ne gleda svoju okolinu i strah me bilo da se ne udari u staklo ili da ga razbije i ozljedi se.

oxi ovo je fantastično. lajk ko kuća. jesi probala kad premazati drvo sa drvofixom i samo ga pustit da se osuši. Dobit ćeš onako glossy "plastificirani" finish 😃 Jako, ali JAKO dugo traje.

fensisuperstar evo nisam jer imam negativno iskustvo sa drvofixom, nakon nekog vremena pocne se ljustit. A ovo je mislim bila matirana glazura za drvo, mislim mahogany (neznam na hrvatski)

oxi možda je bio star drvofix? Nakon nekog vremena se odvoje komponente unutra ako ga ne koristiš i onda ti ode sve u kurac.
            Evo moj pokojni otac je na komad drva naslikao sliku i vanjski dio je bila kora drveta, namazao je drvofixom, prošlo je više od 20 i nešto godina. To je još uvijek gore.

Boli me kicma jer sam dizala kicmom
              (Jer su mi koljena u klincu)

StarFox_N i meni se čini. Tu će zemlja odraditi svoje i ode u k sve. Ali jako lijepo izgleda i super je ideja.

@oxi spada li ovdje i vinogradarstvo, ili moram novu temu otvorit? 😀

Da, jako lijepo izgleda ali trebalo je na podlogu. Armatura i beton.
              Ako je zaista na zemlji neke cigle će propasti, klimati se, fuge će popucati.

StarFox_N
              Uh, cini ti se, ispod su dvije betonske ploce koje sam lijevala prije koji mjesec, manja i veca pa sam bacila ruku mokrog ispod svake cigle i slagala tako. Cini ti se neravno zato jer su cigle neravne jer su naknute iz starog kokosara preko 70ak godina, ali ciljala sam da to neravno bude na djelovima gdje nece bit kutna, stol i rostilj. A nagrnula sam zemlju da ploce ne vire, ubijte me nisam zidar.
              Armaturu sam "posudila" od susjeda koji radi kucu iznad, nemojte mu rec.
              Edit br 2: krv nije voda, hrčak gen je jak i u meni, nemogu bacit cigle iako su popucale neravne , nek ljudi dizu noge sto cu im ja

Neda mi edit.
              ( a i cigle su neravne jer nisu sve iste hehehe zasto bacit i kupit novo kad imas stare pohabane popucale neravne cigle s kojima si popodne igrao tetris)

oxi Ma kakvo bacanje. To vrijedi. Stare cigle i tavelice su tražene za uređenje konoba, dekoracija na zidove, oko kamina, pa i za na pod itd. baš zato što izgledaju staro.

StarFox_N znas da sam mjerila dvaput i mislila da imam dovoljno za sve, ali niti blizu... neznam kako sam profulala za toliko. A kad sam vec pocela ljepit ih za beton sam shvatila da mi fali i to dosta a kad sam vec zamjesala masu bilo je gotovo morala sam radit turbo. Pa sam morala manje i razbijene neke koje nemaju veze s vezom, deblje ali uze i masu njih je imalo ostatak zbuke i betona zapeceno za njih i nije se dalo skidat jer bi pucalo kad bi cekicem pokusala, to su one koje sam iz naftalina vadila , par sam razbijala sama da mi popune di fali,ugl improvizacija na maksimum a iskustvo jako mizerno pa eto. Dobijete jos slika kad napravim krov i kutnu i stol.