Ja odigrao malo….
PRO balanced kao šta je rečeno radi odlično i poping je manji nego šta sam mislio.
Jako mi se sviđa kretanje lika; volim tako pasivnije gdje osjetim težinu kod kretanja. Također i jahanje na konju.
Nemam problema sa kontrolama. Dobro je šta se X samo pritisne i lik trči, kao double i sprinta bez držanja.
Pisalo se da je menu itd užasan; sviđa mi se dizajn; jednostavno sa malo detalja…. Mislim na onaj dio sa skilovima, codexom itd.
Svijet je predivan i dobra je i interakcija sa njime; npc likovi djeluju živo; Kliff zapinje za njih, ima minimalne interakcije i jako bitno, ima različitih npc-a!! Nemaju svi 75 kila i 1.78 identične tjelesne građe.
Po pitanju likova i priče - meni zanimljivo istraživat, slušat i čitat o tom svijetu. Još nisam upozno previše likova, ali voice acting nije toliko užasan kako neki govore! Ali npr, meni su priča i likovi u prvom Dying Lightu bila super. Valjda se mogu ufurat.
Mislim da je stvar šta su ljudi očekivali 9.9/10 igru sa svime na razini Rockstara i sada se cijedi i preispituje svaka negativna stavka koja se nađe na internetu koja nekom pojedincu smeta i od nje radi slona!
Naravno, nisu likovi i priča nešto neviđeno, ali u ovolikoj igri je to zahtjevno odradit i treba biti već npr spomenuti Rockstar da to odradiš.
Npr, ova igra ima pecanje, šta je imao i RDR2, no ovdje se to navodi kao veliki minus i MMO stavka dok tamo ne. Samo jedan banalni primjer.
Pa se radi velika drams oko side questova koji su uglavnom u svakoj ugri identični - odi tamo, pokupi xy ili ubij zx….
I za kraj, smatram da ovo uopće nije "prosječna" igra, već dosta iznad prosjeka, šta se vidi po ocjenama, (koje su npr kod ove igre jako bitne kako je internet presudio, a kod nekih drugih "to je samo nečije mišljenje) i reakciji mnogih igrača koji zapravo igraju igru.
Eto….