Prošao drugi chapter, 15ak sati u igri…. Što više igram to mi se više stvari sviđa, no još uvijek otkrivam i neke toliko retardirane stvari da se stvarno začudim. S jedne strane, skužio sam da postoji 3-4 animacije za zajahati konja, ovisno s koje strane mu stojiš. Ili recimo koliko je svaki pokret u borbi precizno i dobro napravljen. Borio sam se s drugim bossom i to je bilo baš onako, brutalno….. Ekipa okolo navija, rušite stvari oko sebe… Nevjerojatno detaljno. A onda, recimo kod tog istog bossa, ako se odmaknete (zajedno, ne da samo ti izađeš) od nekog zamišljenog prostora za borbu, iskoči poruka da imaš 30 sekundi da se vratiš u zamišljeni prostor…. Ili, kad skupljaš bountye, svaki put kad dofuraš zarobljenika u zatvor, ide ista animacija, isti tekst…. Nevjerojatno…. Kao da su na igri radili seniori i juniori paralelno - svaki je dobio jedan dio igre….
Detalji oružja i armora su fantastični i, što je još bitnije, stvarno se "osjeti" razlika - pogotovo kad kreneš s abyss gearsima. Isto tako (što mi je vrlo bitno) sa svakim upgradeom skillova dobiješ dojam da si "moćniji" - jedva čekaš još podići skillove.
Skužio sam da si baš i nisam dobro kalibrirao HDR na početku (u biti nisam uopće) i sad, kad sam to napravio, plus 120hz balanced mode - igra izgleda predobro (napokon sam došao do razine kako je izzgledala u onom previewu). 40 fps s VRRom su fantastični, čak i za mene, 60 fps whore (uz i dalje prisutne dropove u nekim dijelovima gradova).
I da, glazba na loading screenu je top. Znao sam da mi je poznata pa sam išao tražiti i skužio da je jako slična temi iz Pearl Harbora od Hans Zimmera.
Ko za vraga, taman kad sam se najviše zaigrao, evo ti stick drifta na Edge kontroleru (a baš se hvalio kako mi je prvi put Edge dobro došao jer mogu remapati neke retardirane kontrole u igri). Srećom, otišao je samo stick module i 24 eura kasnije sve je ok 🙂