Jučer odigrao oko 3 sata.
Što se tiče grafike na base ps5, najbolje je igrati na balanced u 40 fps (ako imate 120fps tv). Performance mode je puno fluidniji, ali je mutno ko da je igra u 720p, pogotovo je to izraženo na tv-u od 165cm. Balanced izgleda super.
Gameplay je dobar, malo previše mehanika i kontrola, ali se da zavladati. Ovo je jedna od igri, ako se nakon nekog vremena vratiš, pojma nećeš imati kako šta ide, i trebat će vremena da se opet uhodaš.
Kretnje lika su za moj ukus malo previše usporene, kao witcher 3 prije alternative movement patcha.
Borba je dobra za sad, i mislim da će postajati sve bolja s otključavanjem novih abilityja.
Možete odmah equipat razne weapone. Na početku je sword i shield. Kasnije sam nasao sjekiru pa sam nju equipao namjesto shielda i dualwieldao s mačem. Vidio sam da jedan vendor prodaje 2h mač u prvom gradu. Malo sam questao da skupim dovoljna silvera kako bi ga kupio. Nakon kupnje nije prošlo par minuta, kako hodam svijetom i isprobavam moveset, lik slučajno udari nedje po zemlji i iskoči greatshield i 2h longsword, koji je po statsima bolji od kupljenog 🤦♂️😅). Valjda itemi bili zakopani (da, može se i kupiti lopatu te iskopavati razne stvari).
Super je što se razne weapone može preko quickpanela na brzinu equipati. Tako da switchanje ide on the fly.
Btw, može se držati tipka za light ili heavy attack pa lik izbaci seriju udaraca.
I još nešto, inventory space se kupuje kod vendora ili se dobije kao nagrada za quest.
Za sad sam zadovoljan.

Background je bluran jer je u photomodeu slikano.