foggy
Sjećam se Valkyrie Profile 2: Silmerije i pamtim ju uz Resonance of Fate kao najhardcore JRPG koji sam odigrao (pošto sam išao osvojiti svim likovima ultimate weapon, a to je bilo ako se ne varam jedino moguće ako se Einherjare razvije u chapteru kojem su otključani do nekih 70 levela i to je bio ogroman grind od 10+ sati po liku repetivnog grindanja slabih protivnika osim ako su se skupili oni neki kristali, a i bonus exp uništavanjem pojedinih dijelova tijela neprijatelja, ali opet to je bio tako dugoročan proces, ali isplativ jel su neprijatelji i bossevi u igri poprilično teški, tako da nije bilo uzalud.
Radiata Stories je fenomenalna igra koja je u žanr unijela osvježenje i često ju smatram kao vrlo dobrom Suikoden igrom koja se bazira na akcijskom sustavu igre. Priča me se dojmila, likovi osobito jel prate originalnu mehaniku i gotovo svaki lik u igri može biti igrivi lik, te svaki imaju svoju personifikaciju koja do izražaja dolazi ne samom njihovom interakcijom, nego i rasporedom jel vrijeme u danu utječe gdje se tko od njih nalazi i što radi. Vrlo zanimljiv koncept koji je igarača tjerao da upozna sve likove, kako s njima stupiti u kontakt, a i u konačnici kako ih iskoristiti kao igrive likove. Klasik naslov JRPG žanra na PS2.