Koliko se možda tako činilo, pogotovo kad vidite koliko košta jedan Bitcoin, niste zakasnili. Tržišna kapitalizacija cijelog kripto tržišta je ispod samo Nvidie, a gdje su još druge kompanije koje se isto vrednuju u trilijunima dolara. Ima tu još prostora za rast cijena. Je li to neki balon? Vjerojatno je. Kao što je i cijena Nvidie prenapuhana. Jasno je, dobar dio tih coinova će propasti, treba pogoditi one koji neće. Npr. Solana što je Brijač naveo sigurno neće propasti. Ja se držim većinom tih par "sigurnijih" Bitcoin i Solana i tu imam najviše investirano. Onda imam neke koji imaju dobar potencijal tipa Sui, Chainlink, Polkadot i oni nisu nepoznati, imaju svoje use caseove. S tim da je Polka tu najrizičnija. Onda imam i špekulativni tipa HBAR koji ima odličnu priču, top firme iza sebe i jedan unique selling point, a to je da će on će biti privlačan institucijama koje će sve više ulagati. On je relativno jeftin pa sam za male pare uspio dobit solidnu količinu. Imam jedan megašpekulativni koji se igrom slučaja poduplao unazad tjedan dana, Dovu. To je ono, ako propadne ja neću propast, ali ako napravi nešto, dobro ću zaradit.
Moja strategija je do kraja godine prodat više manje sve, ostavit možda 30-40% od ovih jačih, ostalo sve prodat do zadnjeg. Držati zaradu u USDC u nadi da će porast tečaj dolara i čekat da mi izađu dvije godine da ne moram platit porez i lijepo sve van. I onda čekat ovo što Brijač veli, a to je taj pad i onda sa više manje svim tim što sam zaradio nazad unutra. To je po meni najispravnije, inače je to sve mrtvo slovo na papiru dok ti gledaš kako tvoja "zarada" ide gore dolje pa onda neki pad tržišta pa onda čekaš da opet sve naraste. Na taj način sve samo stoji.
Nemojte se zajebat i propustit priliku, kripto nije scam. Chainlink kojeg držim ima partnerstva s Visom, Mastercardom, Swiftom. PayPal će raditi s Bitcoinom iako su godinama bili protiv toga, banali ekipu koja je plaćala BTC PayPalom dok nije bilo tih mjenjačnica na sve strane. Centralne banke raznih država se uključuju, banke, fondovi. Dugoročno idemo samo gore.