Fico
Ako ćeš držat novce na nekoj mjenjačnici, onda je moja preporuka Binance. Tamo mi već par godina stoji ono kaj imam od crypta, i stvarno nikakvih problema sa njima. A kako i dosta trejdam njihov fee od 0,1% mi isto nije mrzak. Za početak je najbolje ulagat samo i držat te kupovat pomalo, pogotovo kad su dipovi (padovi) kao npr. u zadnjih sat vremena. BTC pao 5%, ostale valute i više od toga, neke skoro 10%. A nakon nekog vremena se onda može i počet trejdat ako misliš da si za to. Ja i dalje tu više nešto pikam nego kaj ozbiljno trejdam, ali ajde, stvara neku malu dodatnu zaradu.
Isto možda pametno malo bacit pogledat na forum.hr. Znam da oni imaju podforum baš za kripto i zna se dosta pisat, ponekad i ja tamo bacim pogled. A ako se hoće naučiti više o samom cryptu i kako funkcionira siguran sam da na internetu ima milijun stvari koje se može pročitati. Za početnika to može biti malo overwhelming na početku, ali ako te zanima to, sigurno ćeš se baciti u istraživanje istoga.
I sretno s cryptom, ja stvarno vjerujem da je crypto budućnost, pa ulazak u taj svijet je za mene uvijek dobra stvar. Nikad nije kasno, dugoročno ćeš uvijek nešto zaraditi. I nikako ne ulaži u shitcoine. Samo u velike valute. Preporučuje se 50% u BTC, 25% u ETH i ostalih 25% u ove ostale veće valute poput CAD, BNB, XRP, SOL itd...