Valheim
Evo, sredili i 3. bossa i riješili Swamp. Moram priznati da je bio jako napet biom a neprijatelji bome i jako udaraju pogotovo sa poison damageom koji ako nemaš nikakav potion ili equipment udaraju jebeno jako te umreš svaki put. U biti cijlj svega je nadograditi se i skupljati rude za bolji oklop ili recepte. U igri imaš portale koje možeš napraviti da ne moraš sa jednog otoka na drugog ploviti, nažalost preko portala ne možeš prenijeti rude metala već ih moraš brodom voziti do gdje god želiš. Ima manjih i većih brodova no svi funkcioniraju na mehaniku vjetra koja je dosta dobro implementirana u igri.
Ovo je recimo manji brod koji može malo toga nositi ali je dosta okretan ali i slab protiv morskih nemani. Bili smo kasnije malo rudarili i sredili željezne čavle i dobili recept za još i bolji brod taman za lov morskih zmija i leviathana!
Ovo je za sada sve što smo ekipa i ja istražili, a trebalo nam je nekih 50 sati stime da smo i gradili i farmali, a sve to je nekih 25% mape, možda i manje. Igra nam se toliko svidjela da smo čak i unajmili dedicated sever na kojem ćemo igrati. Savršen primjer igre koji pokazuje da je grafika najmanje bitna u igrama.
prayer Jel je svijet proceduralno generiran ili ? Ako umres ili restartas igru/server kajgod , bude drugacija mapa ?
bosscorelli Mislim da je. Kad umreš spawnaš se na zadnjem krevetu gdje si se probudio i možeš otići natrag do svog tijela i pokupiti svu opremu sa svog groba. Istu stvar to kolega može napraviti pa ti vrati opremu nazad ako si umro u gustoj situaciji jer kad se spawnaš nakon što umreš budeš gol bez ičega. Nema perma smrt u smislu da ćeš sve izgubiti sve što si radio već izgubiš 5% svih skillova tipa drvosjeća, luk i strijela ili trčanje u smislu damagea ili stamine koju trošiš dok radiš neke stvari.
4 nas ga je tuklo nekih 20 minuta u komadu i kurva je napokon pala. Znači em imamo bow koji radi i poison damage i vatreni damage odjednom. Kumulativno smo potrošili nekih 400 strijela na njega u tih 20 minuta i na kraju mi je još ostalo nekih 15-20% healtha pa smo ga close combat sredili. Inače, jedan njegov napad ti uzme pola healtha bez problema. Ostao je još jedan end-game biom (za sada) a updatei sa novim stvarima su na putu. Još smo otkrili da nam se sposobnosti tj "darovi" dijele, tipa jedan aktivira sposobnost za staminu i svi u blizini ju dobiju, dok drugi isto napravi i stacka se i stime - trebalo nam je nekih 70h da to služimo vrh igra!
Da se nadovežem za gradnju kuća, nije bezveze sa nemislenom fizikom da samo možeš nabacat bilo koji dio bilo kamo. Ima zeleni indikator, žuti i crveni. Crveni znači da će se dio raspast ako ga staviš. Sve treba imati temelj inače labud. To mi se isto sviđa.
A idite znate di... Sad mi se igra. Instaliram i krećem.
Ovo sam bas tio na PS5 Trenutno je ovo i FM22 najveci razlog za imat Xbox
Ovo sad sto cu reci stvarno nema veze s Xboxom, ali ovo je nesto sto ja ne bi nikad igrao..
- Uređivano
14.3. dolazi na Xbox
Zna li netko, ako igram s burazom od početka i stalno smo zajedno igrali, možemo li se spojiti na naš server solo i igrati/graditi, a kasnije kad ovaj drugi dođe da isto vidi sve promjene koje smo napravili?
Btw. igra je užasno zarazna, par sati prođe samo tako, ali definitivno nije za solo igranje. Izgleda ko qrac, to stoji, očekivao sam da loše izgleda, ali izgleda lošije nego što sam očekivao
prayer Ček grafički ti je loša ili?
Da da, grafički loša.
prayer Server tj save servera se veže za hosta koji si ti valjda ubogom slučaju, bilo kakve promjene koje se vrše na svijetu su trajne i svatko tko pristupi serveru ih vidi. Jedino što bide individualno je save lika.
Ajde super, ako sam dobro razumio, obojica se možemo spajati na server i odvojena i igrati, a kasnije normalno i zajedno nastaviti.
Brijac T igraš na PC ili? Mislim grafika nije nešto bajna u igri ali ju art i glazba spašava. Ovo mi je iskreno prvi put da čujem da se netko buni da igra loše izgleda. Što se servera tiče ako si hosting platio onda se može na njega spojiti tko god ima IP adresu i šifru, no ako ti hostaš server lokalno ako on nije aktivan ti ako ti igra nije upaljena u svijet nitko se ne može spojiti.
prayer T igraš na PC ili? Mislim grafika nije nešto bajna u igri ali ju art i glazba spašava. Ovo mi je iskreno prvi put da čujem da se netko buni da igra loše izgleda.
Da na PC-u. Pa mislim izgleda kao PS1 igra, jednostavno izgleda kao da je stara 20 godina
prayer Što se servera tiče ako si hosting platio onda se može na njega spojiti tko god ima IP adresu i šifru, no ako ti hostaš server lokalno ako on nije aktivan ti ako ti igra nije upaljena u svijet nitko se ne može spojiti.
Aha onda ne možemo. Buraz server diže lokalno pa se onda ja spajam. Znači on se može bilo kad spojiti, ali ja ne mogu.