Završio igru, konačno.
Na kraju više-manje riješio apsolutno sve što je bilo moguće odigrati (ostala mi je nekolicina manjih nebitnih fetch questova), sve skupa cca 60 sati igranja.
Završnica je bila zapravo dosta dobra - jako me podsjetila na Mass Effect 2.
Odluke su imale težinu (ili barem dobar privid iste), bilo je par fora momenata kada se moglo strateški odlučiti tko će u timu preuzeti odgovornost, realiziran loyalty companiona je (valjda) značio neku (story) razliku, bila je poprilična količina vrlo epic scena (ne budem namjerno stavljao screenshotove iz završnice da ne spojlam ako netko misli to još odigrati), uz doduše kudikamo prelaganu zadnju boss borbu.
Rook je stigao do max 50. levela, imao svu nekakvu legendary opremu i više-manje realizirao sve što se moglo u RPG-u takvog kalibra. Ending mislim da nisam mogao dobiti bolji.
Problem je naravno sve prije tih zadnjih 2-3 sata igre - na trenutke stvarno Ubisoft level pisanje ili još gore, previše rastegnuti story oko companiona (da stvar bude gora, prvi companion questovi su baš bili wtf što nije baš idealan uvod u igru), do samog kraja igre radnja je ubitačno dosadna i naravno, generalni ton & look igre koji nema više nikakve veze s Dragon Ageom. Gameplay mi je čak dobro legao, iako nakon 5000 encountera stvarno čovjek poželi staviti težinu na easy da proleti kroz te dionice jer ne pružaju više nikakav izazov ili nešto novo.
Na pozitivnu stranu, BioWare je uspio zadržati svoj prepoznatljivo cinematic RPG iskustvo pa uz završnicu kakva je bila, malo sam isprao gorak okus u ustima. No ovo je vrlo daleko od njihove zlatne ere i igru mogu preporučiti isključivo fanovima DA settinga kakvog sebe smatram, budući da sam odigrao sve ranije nastavke, a Origins i par puta reprizirao.
Na kraju za mene nekih 7/10, iako je to naravno dosta subjektivno. Realnije je 6/10 gdje stvar spašava samo završnica igre do koje vrlo vjerojatno većina neće nikada ni doći.
Meni je ovo bio ok rastanak od jedne omiljene RPG franšize, a što se tiče Mass Effecta, nakon The Veilguarda ne očukujem apsolutno ništa. Ako igra i uspije izaći jednog dana, nadam se da će BioWare izvući iz ovoga hrpu lekcija.
Evo još par izdvojenih screenshotova budući da je igra vizualno stvarno bila čisti spektakl većinu vremena. Također sve pohvale za tehničku izvedbu na PC-u od samog launcha.