Arthur Morgan mi je jedan od omiljenih likova iz videoigara. Igrajući sa njime kao likom osjećao sam se kao svemogući Bruce "divljeg zapada". Vodio sam pomalo i brigu o njemu, njegovom izgledu da ne izgleda kao neki prosjak odnosno koliko je to igra dopuštala. Lik u kojeg sam se unašao sve više i više kako sam prolazio igru. Njegova sudbina me dirnula u herc iako sam znao da neće dugo poživjeti s obzirom na bolest koju je imao a koja je u ono doba bila smrtonosna ali opet, trenutak koji slama srce.

meni jedan od najdrazih likova u igrama i ubjedljivo najbolji lik koji je rockstar stvorio. vec kad pisemo spojlere napisati cu da iako sam znao da ce arthur umrijeti i to odmah na pocetku igre, njegova smrt me pogodila, njegova zivotna prica opcenito, na vise nacina, gotovo kao da mi je nesto u rodu. neopisiv osjecaj, valjda zato sto sam proveo uz njega desetke sati i svjedocio njegovoj preobrazbi te prezivio dobre i lose trenutke.
onaj kraj na planini kada arthur ima dijaloge sa marstonom i kasnije sa dutchom su toliko dobro odradjeni i pogadjaju zicu da sam se sada, pisajuci i prisjecajuci se, najezio.
moja najdrazi film svih vremena je Dobar, Los, Zao te kao ogroman fan westerna, sto spagetti, sto klasicnih, rdr2 mi je sjeo, unatoc problemima koje igra ima i kojih sam se dotakao u odgovarajucoj temi, kao mamin kolac sa visnjama, a ja i mama znamo da volim taj kolac sa visnjama, mozda i vise od kolaca zvanoga Ledeni Vjetar, ne nuzno jer je taj prvi bolji, nego jer budi drugacije osjecaje konzumirajuci ga pa ako se pitate cemu takva usporedba, biti ce sve jasnije kada kazem da je RDR2 mamin kolac sa visnjom, a neke druge meni drage igre, iako bolje, Ledeni Vjetar, a glavni razlog sto je tako je Arthur Morgan.

Mozda i ono sto je na kraju najbitnije je da razmisljam o nekim filmovima, pjesmama likovima, razmisljam i previse, i to gotovo svakodnevno, ali razmisljao sam o Arthuru svaki dan i stoti dan nakon sto sam zavrsio igru, a kada kazem svaki dan, mislim svaki dan, i kada mislim svaki dan, mislim na to da sam odgledavao poznati video I'm Afraid koji sadrzi dijalog izmedju casne setre i arthura toliko puta da mi je broj izasao iz glave, a kada kazem da me i taj enti puta jednako dirnuo i jednako kao i prvi puta zacaklio oci, onda mogu reci i sa sigurnoscu da znam da je Arthur lik veci od zivota i da ce arthur zauvijek biti u mom sjecanju.

Meni je bio draži od Marstona. Jako dobar lik vrijedan odlične igre u kojoj se nalazi.

Da se raspišem o Arthuru, mislim da bi mi trebao jedan čitav dan sastavljanja. Do tada, sve što ću reći je da je za mene Arthur najbolje napisan lik u igrama, a čak i jedan od najboljih u širem mediju.

maverick razmisljao sam o Arthuru svaki dan i stoti dan nakon sto sam zavrsio igru

Isto sam se osjećao kao i maverick. Mislim da kada ti lik ostane u glavi toliko dugo nakon prelaska igre, to više govori od bilo kakvih riječi.

Arthur je jedan od onih likova oko kojeg se zamisliš i shvatiš kakva je ljudina. Poželiš ga za najboljeg prijatelja.

Problem je vratit se u prosječnost nakon ovakvih likova/igara...

Lik koji je van okvira ovog medija, bezvremenski lik kojeg kolko vidim svi budemo pamtili zauvijek vjerojatno

Svaka čast za temu, super mi je kad se članovi odvaže ovako 👍

Arthur Morgan temu i zaslužuje. Obično kada igram neku igru s odvažnijim pisanjem, kako se likovi razvijaju ne ostane mi konekcija čitavo vrijeme s njima. Npr glavni lik napravi nešto što ja kao igrač nikako ne želim i od tada smo out of sync.

S AM sam čitavo vrijeme kroz 80 sati uspio ostat povezan. Svaki korak u razvoju karaktera mi je legao. U Rockstarovim igrama obožavam tu i tamo napravit totalni rampage, ali ne i s Morganom. Toliko se lik promjeni da ti savjest neda napraviti nešto kontra njegovog karaktera i osobnih uvjerenja.

Definitivno najdraži lik ikada u igrama.

Ako koji lik zaslužuje igru to je Arthur, Rockstar ne napravio lavovski posao oko njega. Sva ta "sporost i tromost" u RDR2 pridonosi sveukupnoj povezanosti sa likom. Dok igraš i navikavaš se na igru, sa vremena na vrijeme mi je došlo da se zapitam koji je ovo k, ne ide mi se od točke a do točke b i ne brije mi se, niti kupa, niti spava... Kad završiš igru, zapravo skužiš koliko je to sve imalo utjecaja na povezanost sa likom.

Meni osobno ne najbolje napisani lik ikad, ali je definitivno u samom vrhu

Da se poetski izrazim:
    John Marston je za Rockstar bio strijela direktno u bullseye.
    Baš u kozmičku sredinu samog bullseyea.

Arthur Morgan je ona strijela koja Robin Hoodovski raspolavlja tu strijelu i od nje radi prašinu.

5 mjeseci kasnije

Inače nisam baš za te gaming iteme iliti kako se već zovu, ali ovo bi rado ima doma.

7 mjeseci kasnije
    mjesec kasnije

Hehe, taj Arthur je sav vražji, svašta on može!

4 mjeseci kasnije

Povremeno se ljudi prisjete tako nekih stvari iz igara koje su ih oduševile a jedna je ova o detaljnosti lika Arthura.

Ovo za oči je baš tako. Njegove oči bi se tako caklile da si ponekad mogao vidjeti odraz onoga u što gleda. Zatim bi mu oči bile sve crvenije i suznije kako se malo pomalo razboljevao. Takve detalje možda mnogi niti ne zamjećuju ako površno gledaju na stvari. Detaljnost lika te njegovih osjećaja u skladu sa trenutnim događajima a to je Arthur da si katkad imao filing da je to pravi čovjek a ne računalni 3d model. Bravo još jednom za RS.

https://gamerant.com/red-dead-redemption-2-small-details-arthur-morgan-eyes/

Najpre, svaka čast za temu.
    Kao ljubitelj westerna i Zapadne granice nema šta nisam odgledao i pročitao.
    O Arturu ste sve rekli, nemam šta dodati.
    Jedan predlog, mozda tema za western filmove, da imamo na uvid kolekciju svih mogucih, sigurno je nekome nesto promaklo.

A kada smo kod knjiga ostavicu nekoliko primera pa ko se nađe u ovome, moze poručiti nesto preko neta.

1. Carstvo Letnjeg Meseca

https://www.delfi.rs/knjige/174238_carstvo_letnjeg_meseca_knjiga_delfi_knjizare.html

Prica o najmoćnijem indijanskom plemenu i njegovom legendarnom poglavici.
    Izuzetna autobiografska knjiga sa pregrst detalja.
    Recimo, zbog Komanča i njihove konstantne pretnje, doseljenici su morali da izmisle novo oruzje i tako je nastao kultni revolver sa burencetom, Kolt.
    Opis prerije, koliko je to prostranstvo zapravo gigantsko i negostoljubivo, kako je gutalo ljude.
    Borbe sa indijancima, čuvene bitke, opisi masakriranja sa obeju strana, kako su pripitomljeni konji, kako su Komanči zaustavili prodor Španaca sa juga kontinenta, velike seobe, političke igre itd....

Knjiga broj dva

Moj omiljeni film, svi ste ga gledali, ko nije neka ga obavezno pogleda
    U mnogim stvarima sam se poistovecivao sa ovom knjigom igrajuci RDR 2.
    Čak mi se i jedan od konja zvao Cisko, a glavni lik kojeg tumači Kostner me je podsecao na Artura
    Prevod je podrzao original i zove se Igra sa vukovima (Onaj koji plese sa vukovima) umesto Ples s Vukovima

https://www.laguna.rs/n5104_knjiga_igra_s_vukovima_laguna.html

Razlika između knjige i filma je u tome sto je glavno pleme oko kog se vrti radnja u filmu iz nekog razloga promenjeno.
    U knjizi to su Komanči, a u filmu Lakote, odnosno Sijuksi.
    S obzirom na divljačku prirodu Komanča i zbog toga sto su ih savladali tek krajem 19. veka nekako su Lakote kao voljenije i civilizovanije pleme dobili prednost

1. Istorija plemena Lakota, ali ne samo njih i poglavica koji je uz Bika koji sedi jedan od najpoznatijih likova Zapada i čitavog plemena. Puna detalja opisa običaja indijanaca, njihovih dodira sa doseljenicima, opisi zivota i obicaja, izuzetna stvar.

https://www.laguna.rs/n5388_knjiga_put_ludog_konja_istorija_plemena_lakota_laguna.html

1. Klasik, potresno i surovo svedocanstvo iz ugla domorodaca, poslednji dani slobode, odlazak u rezervate, staza suza...

Sahranite mi srce kraj Ranjenog Kolena

https://www.laguna.rs/n4443_knjiga_sahranite_mi_srce_kraj_ranjenog_kolena_laguna.html

Za kraj još jedan filmski klasik

https://www.knjizare-vulkan.rs/klasici/109439-poslednji-mohikanac

I ona fenomenalna muzika

Centurion slažem se i dobar ti prijedlog za western filmove.
      Ne znam samo dal već postoji neka takva tema za taj žanr ali u svakom slučaju eto tebi poticaj da ju otvoriš.

5 mjeseci kasnije

Na današnji dan 2018 god. sam osvanuo na vašim crnobijelim ekranima 😆

Trebalo bi RDR2 i igrat onako u crno-bijeloj tehnici za autentični doživljaj onoga vremena.

Mislim da su ti ljudi normalno vidjeli u to vrijeme. Samo su filmovi bili crno-bijeli.