elijas
Samo što ni PS5 ni XSX nisu na "medium range" specifikaciji PC-a u trenutku izlaska, niti će to biti duže vremena.

Vrlo je lako pogledati GPU i CPU konfiguracije koje se koriste na PC-u i one su daleko od trenutnih konzola u prosjeku.

Ovaj pacov svaku vijest zaspama s istim sranjima.

@Nexus

Ti gledaš STANDARD.

Mi pričamo o snazi konzola usporedno dostupnom hardveru na tržištu.

Dakle da, PS5, Xbox su lower mid range PC.
To zaista nije loše za većinu igrača.
Pusti nas par koji brojimo piksele, takvi smo i ne želimo kompromise.

pravednik
    Ovaj hardver još uvijek nije dostupan. Niti će biti dostupan po razumnoj cijeni širim masama.

Dakle da, PS5/XSX nisu nikakav lower mid end PC-a (lol @ ljude koji još uvijek to uspoređuju)

Kak nije dostupan?
    Kolega gledaj performanse.
    Pusti sad što je to RDNA 2.0 ako PS5 ima iste performanse kao RX 5700.
    Imaš youtube i pogledaj.

Nebitna je arhitektura.
    Reci mi kaj to RTX 3060ti nema recimo a daje bolje iskustvo nego Series X?
    Dostupna je za kupnju.

pravednik
      Kak je dostupan?

Što će mi YT, kada nije izašla niti jedna prava next gen igra? Što ću uspoređivati na Tomb Raideru? Lol

Dostupna je za kupnju.

Je za 900 eura lol

Konzole su trenutno space shuttle za prosječno računalo sa Steama. U trenutku kada je 40% gamera i dalje na 4 jezgre i dominantna su skupina, dok je skoro 70% na 1080p uz svega 26% igrača s grafičkom od barem 8 GB (da ne idemo dalje, pogotovo na područje SSD-a) besmisleno je povlačiti paralele s nekakvim mid range PC-om kakvo nema ni većina gamera. Dizanje standarda je ono što je bitno i to je letvica koja će se sada dizati, uključujući i nove konzole.

Zero

Bilo kakve paralele su trenutno besmislene jer se ne može kupiti nova konzola, niti grafička. Ljudi koji su pak uspjeli nešto nabaviti, čine premalen postotak za nekakve smislene usporedbe (:

fensisuperstar
          To je i dalje daleko od preporučene cijene + što je nedostupna praktički svugdje.
          Evo Amazon.de 3060ti košta 840 eura. Ma dajte molim vas...

Živo me zanima kada ćemo moći kupiti 3060 za cca 2000-2500 kn bez uvoza izvana. Eto, to je meni referenca. Sve ostalo me ne interesira.

I ja opet kažem. Pogledajte konfe koje trenutno veliki broj igrača ima i onda kažite da su PS5/XSX kao nekakav mid range PC-a. Smiješno.
          Nema ni igre s kojom se može trenutno ništa ni usporediti. Sve je sjebano.

Još se sjećam kada su me ovdje uvjeravali da ljudi koriste 1660 za 4K gaming, lijepili videa i slično 😆

Nexus na duge (generacijske) staze ovisi koja ti je startna pozicija i kada nešto kupuješ. Mene je nova grafička koštala 0kn (kada sam prodao staru i PS4 Pro koji je 99% vremena skupljao prašinu), a druge nadogradnje računala još ne moram raditi. Netko tko želi ući u PC gaming mora u startu iskeširati npr. 12 soma kn (karikiram) da ima PC koji će vidljivo bolje izvoditi igre nego PS5. Glupo je sada bilo što uspoređivati jer nema još ni novih igara koje bi iskoristile potencijal hardwarea, s time da se većina igrača još uvijek igra na last-gen hardwareu.

Ok velim ti za standard. Tu si u pravu.
              Ja govorim o snazi, o tome smo pričali prvo.

Po snazi se svrstavaju u mid range PC.
              Upravo RTX 3060 i neki ryzen.

Deadwalker
                Pa ja ni ne uspoređujem, jer nemam što uspoređivati. Samo kažem isto, da usporedbe nemaju nikakvog smisla.
                Kako ćeš išta usporediti? Niti ima tih grafa za kupiti, niti ima igara na kojima ćeš raditi neke usporedbe i slično.

pravednik

Ja govorim o snazi, o tome smo pričali prvo.

Kako je točno mjeriš za RTX 3060 npr? Skroz drugačiji proizvođač i tip hardvera i softvera je u konzolama u usporedbi sa standardnim gaming PC-om.

Deadwalker kada sam prodao staru i PS4 Pro koji je 99% vremena skupljao prašinu

Zašto si mater prodao i jesi očistio plejku od te prašine prije prodaje? 😃

Ovo je cijenovno grafa za mene. Jedva čekam nabavit i nikad niti jednu igru upalit prek računala kao što to biva svakih par godina kada slažem kantu.

@Zero kakve veze ima steam survey kada je gpu ps5 na razini trenutnog mid enda PCa? To sto grafi i konzola nema nigdje za kupit je druga prica.
                Ja igram na quad coreu sa rtx 3070 i ne vidim problem u performansama. Imam 8gb vrama i tu ne vidim problem. Tu pises o stotinama milijuna korisnika. Postoci su ti ogromni

chono7 Ñaravno da nije na razini mid gena jer su TF prestali biti objektivna mjera snage i sposobnosti grafičkog outputa, predstavljaju tek odokativnu mjeru. U globalu gleda se čitav sistem, ne selektivna usporedba s jednom komponentom, na kojoj su u slučaju konzola ionako napravljene custom preinake. U ovom trenutku, PS5 je u svakom pogledu high end i igre koje će to u potpunosti iskoristiti tek trebaju doći.

Zero igre koje to iskoristavaju (eksluzive) i sama snaga hardwarea jesu u korelaciji, ali u usporedbi sa ostalim hardwareom koji ne podlijeze istim uvjetima kao PS5 odnosno izvodenju tih eksluziva, je sasvim jasno da je rtx 3060 = gpu PS5, a u nekim uvjetima cak i slabiji s obzirom na odredene stvari koje nisu prisutne na konzoli. To ce pokazati silni multiplatformi u jednoj mjeri.

Nexus To je i dalje daleko od preporučene cijene + što je nedostupna praktički svugdje.

Pa i nije baš? 400 eura je cijena za Founders Edition, koji je u startu jeftiniji jer nisu stavljali uračunali cijenu niti jednog blowera u niti jednoj grafi, Kod nereferentnih modela to mozes zaboravit. Slušaj naravno da su nedostupne kad je veći dio stocka odmah prodan minerima direktno.
                    A to da ćeš ubosti za 3060 za 2500 kuna možeš zaboravit. Founders preporučena cijena je cca 2700 kn. Eventualno bi mogao u casekingu ili nekom shopu uzeti za cca 3000 kn i to ako kupiš ili ti netko kupi u njemačkoj pa platiš manje poreza.

Mislim, meni je malo bedasto da se tako jednostrano i priča o nestašici grafičkih kartica kada je ista stvar s PS5 i Xboxom. Nema dovoljno primjeraka.