Pročitaj na portalu
Članak

Oni trenuci u igrama koje pamtimo

Svaka igra ima nekakav trenutak koji nam zauvijek ostane u sjećanju, bilo zbog raspleta priče (twista), glazbe koja savršeno potencira trenutak, par rečenica dijaloga koji između redaka govore sve ili gameplay achievementa nakon vrlo teške boss borbe. Podijelite s nama u komentarima trenutke koje pamtite, dajte video, napišite par riječi… I pripazite na spoilere 🙂 Diskusiju je pokrenuo forumaš @Deadwalker.

Svaka igra ima nekakav trenutak koji nam zauvijek ostane u sjećanju, bilo zbog raspleta priče (twista), glazbe koja savršeno potencira trenutak, par rečenica dijaloga koji između redaka govore sve ili gameplay achievementa nakon vrlo teške boss borbe.

Neka ideja za topic je iskopati na YouTubeu takve trenutke i staviti ovdje -> 2-3 riječi o čemu se radi + link.

Naravno, upozorenje za spoilere 🙂

Evo par ideja:

Max Payne 2 ending - trenutak kada se Max konačno pomiri sa svojom prošlošću i Poets of the Fall u end creditsima

Star Wars: Kotor 2 - Posljednji "dar" od Kreie i odlazak Exilea u potragu za Revanom

Red Dead Redemption 2 - povratak Arthura kući uz najbolju glazbu ikad

The Last of Us ending - legendarni Joelov "I swear." + glazba u creditsima.

Witcher 3 - Trenutak kada Geralt nakon vrlo dugačke potrage konačno pronalazi opet Ciri

Odlična tema 👍

Prvi boss u Shadow of the Colossus i ona "pobjednička" glazba

Uncharted 3 čitava dionica s avionom, do onda najpanetija akcijska scena u igrama ikad

GTA SA onaj trenutak nakon intro misije kada se otvori sve

Čitavi intro u tramvaju u Half-Life

The last of Us čitavi intro s emotivnijim nesretnim svršetkom u igrama

Može lock.

Ispravak, sada moze lock, hvala i lp

Kad u DMC1 udes u dvorac i ovo pocne:

<3333 kakva igretina je to bila!

8:28
Taj odlazak od Emminog tijela i handshake u sceni nakon...

Teško je zaboravit ovaj uvod.

Pamtim ovu muziku tj udarce od starijeg brata
koje bi sljedili nakon ...nekad bi pokušao pogledati replay kojeg dobrog gola na 2:0 za mene ...

Sada može lock. 😁

dormin Kupio PES2 na disku od kolege iz razreda za nešto manje od 300 kn.
    Master Liga, uvijek bih prvo kupio napadački dvojac Daria Silvu i Sergeya Rebrova. 4-4-2 taktika, iza napadača Miranda ( kasnije su ga preimenovali u Minanda) s desetom na leđima. Espinas lijevo, Matt desno a zadnji vezni talijan Cellini.
    Sjećam se kao da je jučer bilo.
    Mislim da sam PES2 najduže igrao od svih nastavaka. Čak sve do četvorke.

Fenomenalna tema za koju imam dosta za staviti, no krenuo bih s vlastitim valom nostalgije za početak.

Commandos 2 je jedna od najboljih igara ikada, ja sam u to u potpunosti siguran. Predzadnja je misija smještena u dvorac Colditz, prenamijenjen da bude zatvor za ratne zarobljenike. I svira ovo.

Nevjerojatno mi je da jedna strategija ima toliko duše i tako nevjerojatnu atmosferu koja u kombinaciji sa zaraznim i izazovnim gameplayem može stajati bok uz bok s najatmosferičnijim igrama zadnjih godina.

StarFox_N
      Ja bi kupio Babangidu...🙂
      Na ISS-u je ekipa masovno kupovala R.Carlosa i stavljala ga u napad...nisan ima srca za to..
      Miranda je legenda Master Lige...
      Iako su i dalje imali opciju da igraš s tim talentima to više nije bilo to kad su dopustili prave igrače kod odabira kluba.
      S Mirandom i družinom si se baš morao oznojit za napravit akciju i zabit gol.. na najvećoj težini se igralo... A korner od protivnika je bio kao i penal...
      Tako se brusio zanat...

Mene ovaj intro i ta muzika legendarno.

I ova scena, mislio sam da je glavni lik umro a nisam imao disc 2 😁😁

Odlična tema, uz već spomenute evo neke od scena šta mi padaju na pamet.

Mass Effect 3 - kulminacija priče Mordina, Wrexa i sve krogane, borba epskih proporcija i kraj za jednog od najbolje napisanih likova u igrama

BioShock Infinite - neočekivani povratak u famozni Rapture

Fallout 3 - izlazak iz vaulta 101 i prvi pogled na ruševine Capital Wastelanda

Red Dead Redemption 2 - marš skoro cile bande prema Braithwaite imanju s onom muzikom i mjesečinom šta nadire kroz krošnje

The Last of Us Part II - Joel ispunjava Ellienu želju da ode u svemir

Call of Duty: Modern Warfare - šokantna nuklearna detonacija i smrt jednog od protagonista

Metal Gear Solid 3: Snake Eater - scena poslije zadnje borbe, sve je jasno

Smrt Sniper Wolfa iz MGS1.

Bez obzira sto je spoiler tema bilo bi dobro izbjegavati pisati stvari poput sniper wolf dies ili postati video sa naslovom squal dies. nisam nikada presao ff8 do kraja i evo sada zahvaljujuci gore videu ni ne moram. pripazite malo.

jedan od najjacih badass dijaloga u igrama i jedan od najdrazih momenata uopce za mene.

Ajde priznajte, svi ste se tu usrali...

meni jedan od najljepsih trenutaka je pocetak shadow of the colossusa. taman sam presao ico na ps3, odmah sam krenuo sa ovom igrom i onda sam ostao zalijepljen za fotelju. ne mogu opisati taj osjecaj, ta atmosfera i ta glazba, dobijem jezu na samu pomisao. u svakom smislu posebna igra.