Završih i ja igru. Slažem se FFA @sandidam i Feggijevom @foggy recom. 😃 Imam dojam da je igra mogla biti puno, puno bolja, a s druge strane, bila mi je sasvim OK. Možda i je najbolja stvar što u nastavku mogu milijun stvari unaprijediti (gameplay wise) jer grafički igra na PS5 izgleda maestralno. Posebno je osvjetljenje impresivno i neke scene zaista djeluju kao next-gen. Kako su kolege u svojim recama napisali, ono što igri nedostaje je svakako više originalnosti i svježine. Šteta što nisu bili hrabriji i odmaknuli se više od Dead Space, ovako će prvi dio Callista uvijek biti okarakteriziran kao "kopija igre koja je izašla prije XY godina."
Atmosfera u drugom djelu igre je znatno bolja, pa čak je i priča nešto zanimljivija. Kad smo kod iste i za nju vrijedi isto što i za gameplay - trebalo je više hrabrosti i svježine. Ovako sve kao da smo već vidjeli i čuli. S obzirom da je ovo prva igra Striking Distancea, rekao bih da je odlična. Ali kad znamo da studio čine uglavnom veterani zaslužni za Dead Space, onda je za mene The Callisto Protocol "samo" solidna igra. Ljubitelji akcije, odlične grafike i solidne atmosfere će uživati. Ljubitelji horor igara će vjerojatno svakako novac odvojiti za Dead Space Remake ili neke druge horor igre, a Callisto kupiti na rasprodaji. Moglo je to puno bolje, no svakako sam guštao dok sam igrao. Kad padne cijena odigrajte.