Hoćemo lovu = ne znamo/ ne može se optimizirati za PS4/XO.

Jedino rješenje bi bilo da su izbacili igru za 2 godine, makar bila 100% za PC sad (a i nije). PS4/XO bi bili prošlost, a dovoljno ljudi bi prešlo na nove konzole tako da ne bi imali manji broj prodanih.

Čeka se Angry Joe, bit će 45min urlanja 😃

Icek ne vjerujem da će biti ne znam kakvih tužbi (povrati novca da), popeglat će to CDPR ionako. No totalno šupački odnos prema nekome tko ti je dao novce.

Vidjet ćemo za tužbe, prema ovom što vidim ovdje, najviše grintaju zapravo oni koji uopće nemaju namjeru igrati igru na PS4 i XO. Dobar dio vas je već uzeo PS5 i imam filing da je ovo ujedno i ispoljavanje nezadovoljstva jer grafički igra ne nudi neki upgrade pored 60 fpsa (ili quality moda u približnih 4K na SeX-u). Da, Cyberpunk na last gen konzolama u ovom trenutku pada na očajnih 20 fpsa u zahtjevnim situacijama, učitavanja kasne, igra djeluje isprano i sve to, ali ja vidim hrpu iskusnih forumaša ovdje koji su prilično dobro naslutili što se sprema i već su prije izlaska rekli da će čekati da CDPR sredi izvjesne bugove, neoptimizaciju i ujedno pripremi next gen upgrade (ako ne igrate na PC-u, koji opet s druge strane isto ima problema sa zahtjevnošću).

Da su zasrali i da su svejedno požurili igru s brojnim odgodama, to jesu, ali dajte budimo iskreni prema sebi i drugima, ovo je bilo dobrim dijelom i za očekivati baš zbog tog skrivanja prikaza last gen verzija. W3 je bio isto u početku problematičan i CDPR je s njim zapravo izgradio reputaciju dobre podrške s vremenom. Cyber je puno zahtjevniji za renderiranje i po svemu sudeći, ekipa iz CDPR je bila preambiciozna u svojim nastojanjima da dostave igru čim većem broju gamera. Ja sam uvjeren da je ta ekipa intenzivno radila i da su na rubu živčanog sloma sa zahtjevima posla te kako će se još dugo trgati da to čim više isprave. Što naravno ne znači da svaki kupac mora imati razumijevanja za to. Ako možete i smatrate da ste pogriješili s preorderom, refundajte. Na njihovom mjestu ponudio bih i povrat fizičkih kopija.

No jedna relativno bitna stvar se zaboravlja. Od ovih 3+ miliona last-gen igrača, koliki je broj kupio s namjerom da igra isključivo na PS5/XSeX kada izađe patch, a kupili su isključivo radi niže cijene PS4 verzije? Ja sam uzeo radi niže cijene PS4 verziju i čekat ću PS5 patch da igram na PS5 kad ju kupim. Best frendica je uz SD popust uzela fizičku igru za 390kn i čekat će vjerojatno i ona PS5 patch, jer će na njenom PS4 Slim ovo biti neigrivo.

@Zero Mene ljuti što znam da se ispod svega krije jebeno dobra igra koju ne mogu igrati trenutno. Da je sve OK, bila bi spremna i ne bismo vodili ove razgovore, već bi ju igrali i sherali dojmove. Da je spremna, ja bi trenutno bio na godišnjem odmoru i igrao bi ju, ali nije. Ne osjećam se ja prevareno i gnjevno u tom nekom smislu da sam dao pare i očekivao jedno, a dobio drugo. Bez obzira na sve, igra je maloprije kupljena, ali sam nezadovoljan jer ju ne mogu igrati do daljnjega. A najviše sam gnjevan kad onda padobranci ulete u temu i prave se da je to sve normalno.

Fico

60 eura za PS4 i PS5 verziju je stvarno u redu ako se mene pita.

Gle, definitivno je ovo shendlano apsolutno katastrofalno i mutavo, ali uz to je i potpuno očekivano.
Svejedno, nisu smjeli skrivati situaciju na konzoli. Ja bi to ljepo obznanio i doviđenja.

Pretpostavljam da će PS5 verzija kad dođe upgrade, biti dovoljno blizu PC verziji, a dobiješ ju free sa tom fuljavom PS4 verzijom.

Ja bi uvijek rađe igru koja je išla full speed ahead i ignorirala slabije platforme, nego igru koja ne donosi ništa po pitanju napretka industrije, ali dobro radi na starim konzolama.

buz @Mr. Objektivnost. Ako si 5% objektivan od onoga što tvrdiš da jesi, razumjet ćeš što je napisano i da je to faktički tako, nema tu prostora za osobni dojam. Ako ne razumiješ to, nemamo se što dopisivati više.

Baš volim vidjeti ovakve samodopadne likove koji se prave okolo da su plemenitiji od nas ostalih kad ovako upadnu u rupu kako se grčevito bore, umjesto da priznaju da su izvalili pizdariju i nikome ništa. Sam sebe si sad raskrinkao s ovime.

Aj ti malo ohladi.
Kaj si se napjenio.
Nismo svi jebeni aktivisti ovdje i nisam ja neki white knight za CDPR.

Boli mene briga, pišem kaj mislim, ako se ne slažeš, ajmo pričat. Nemoj mi se postavljat tak ko da ja nekom neš namećem.

To kaj je moje mišljenje nepopularno me uopće ne dira, ja ga mogu i ne podjelit s vama, al znamo nekad tu dost dobro pričat pa sam mislio da smijem. Oprosti mi.

Jebote fakat se mora ko po jajima hodat u zadnje vrijeme.

Nastavite raspravu u normalnom tonu prije nego što budu potrebne sankcije. Hvala.

foggy ali RDR2 nije portana na konzole, vec na PC 😊 i to je dosla nakon godinu dana, a u trenutku izlaska pc igrac je nije mogao ni igrati. Znaci krsio se launcher, igra je imala probleme sa cpu iskoristavanjem, rusila se, smrzavala i NIJE radila. Vrlo dobar primjer za ovu situaciju, ali nazalost ovo nema nikakve veze sa ovom temom, osim u cinjenici da cdpr nije jedini kojemu se ovo dogodilo.
Kako kaze @Fenix jedina razlika je u tome sto je cyberpunk imao apsolutno nevjerojatan launch i ovo ce ostaviti veci utisak u omjeru nezadovoljnih konzolasa nasram nezadovoljnih PCasa kod rdr2.

chono7

Dakle RDR je imao bugove koji se mogu riješiti patchevima da igra bude u potpunosti igriva na stroju kojeg se reklamiralo da će moći igrati igru kako treba. Cyberpunk se uz ne znam koliko patcheva neće moći riješiti da se igra kako se reklamira, jer last-gen nije sposoban za takvo nešto.
    Da se nadovežem za Horizon, RDR i Batmana...izbaciti igru na PC koji je daleko najmoćnija i najsposobnija platforma i uprskat stvar, napravit igru neigrivom je ništa drugo nego nesposobnost i lijenost developera. Reklamirati igru da je igriva na last-genu znajuči unaprijed da je takvo nešto gotovo nemoguće je ništa drugo do false marketing i obmana kupaca. Mislim da je pravo vrijeme da se guske dignu i povratom novaca pokažu da nisu tolike guske.

chono7
    I jedno i drugo je loše, ali postoji jedna mala sitnica koja razlikuje ove slučajeve. Ako si kupio RDR2 na Steamu i skrši se čim ga pokreneš, lijepo klikneš refund i evo ti novca nazad, a na Rocstaru je da sredi igru ako oće taj novac ikad vidit. CDPR je upravo uzeo 180 milijuna za igru koja ne radi i korisnik ne može ništa oko toga napravit.

sanzo ja sam kupio na Rockstar launcheru, jer igra nije bila dostupna na Steamu. Dakle, bila je opcija cekanja da se pojavi na steamu, ali ja to nisam mogao znati, da ce imati te probleme. Kao sto ti nisi mogao znati da ce cyber imati ove probleme na ps4. Izbor ti je cekati next gen upgrade.

sanzo Ako si kupio RDR2 na Steamu i skrši se čim ga pokreneš, lijepo klikneš refund i evo ti novca nazad

CDPR je upravo uzeo 180 milijuna za igru koja ne radi i korisnik ne može ništa oko toga napravit.

Ja shvaćam da su ljudi ljuti zbog toga što su kupili igru koja ne radi, ali ne možeš kriviti CDPR za sve probleme u svijetu. To što ne možeš dobiti povrat novca nije problem igre i developera, nego servisa, a za to su zaslužni Sony i MS.

Kao igrač obične PS4 konzole moram reći da je Cyberminecraft 2077 prekrasan nastavak daleko uspješne Minecraft franšize. Te sam jako zadovoljan igrivošću a pogotovo grafikom... Još sad se podrigavam po slavenskoj spermi koju mi je cijeli CDPR tim iscjedio duboko u grlo. Kako znam svakog poimenice jer kupio Collectors Edition Cyberminecrafta 2077 pa su mi se fino i potpisali. Najbolja stvar da mi je to rođendanski poklon. Više bi sreće pokazival da sam dobil tačke punih govana. Pokrenul igru i supruga mi rekla dal je sve u redu s menom? Tolko razočaran da me frendovi ne trolaju i govore ma bude to speglano na kraju. Slažem se s ljudima da su trebali naglasiti da na last gen konzolama ništa od navedenog i nebi ništa rekal. Ono, igra je za PC, PS5 i XBOXSX i ajde bok. Ne radimo za stara smeća. A baš da imam 2000$ da si sklepam komp po youtube tutorijalu "The verge's $2000 pc build". baš i nemam.

chono7
          Ma pretpostavljao sam da će bit u lošem stanju na izlasku čim su toliko puta odgodili igru i nisu dali ljudima da pošteni review naprave. Nisam očekivao da će bit baš toliko loše koliko ljudi pišu, ni blizu, ali nisam mislio da će se isplatit igrat day 1, a ionako kad budem igrao uzet ću na kompu, ipak je to first person igra i nekako mi više odgovarana miša.

Fico
          Mislim da je naivno razmišljat tako, znali su da nema povrata na konzolama, znali su u kakvom je stanju igra i potpuno svjesno nisu prikazali tu verziju publici te ju izdali. Možeš reć da je sony ili MS kriv za manjak povrata novca ( i je ), ali CDPR-u će se to dugoročno obit u glavu. Jako teško je popravit reputaciju kompanije kad napraviš takav potez.

sanzo Isto se može povući paralela da igrači znaju da preorderom riskiraju i da nema povrata novca na konzolama. Ponavljam, CDPR je kriv za jednostavno nedovršenu i neigrivu verziju za prošlogeneracijske konzole. Oni nisu krivi što Sony i MS ne daju povrat novca. Za to su krivi igrači koji unatoč tome što kritiziraju i dalje financijski podržavaju takve prakse.

CDPR će zakrpati igru, a ispod površine se nalazi jedna izvrsna igra. Izgubit će na povjerenju koje su stekli s godinama, ali ako se jedan Borderlands 3 može prodavati kao vruće kifle znajući kakva je Gearbox kompanija, ako se isto događa i sa No Man's Skyjem kojemu prodaja raste, ako RDR2 redovito bude best-seller na Steamu, ako se Star Citizen i dalje financira, Control kupuje nakon što su onemogućili besplatan upgrade, onda sam stvarno siguran da CDPR neće jako patiti zbog ovoga.

sanzo Mislim da je naivno razmišljat tako, znali su da nema povrata na konzolama, znali su u kakvom je stanju igra i potpuno svjesno nisu prikazali tu verziju publici te ju izdali. Možeš reć da je sony ili MS kriv za manjak povrata novca ( i je ), ali CDPR-u će se to dugoročno obit u glavu. Jako teško je popravit reputaciju kompanije kad napraviš takav potez.

Upravo ovo.

Po meni je ovo sličan potez koji je BigBen napravio prije dve tri godine sa onim njihovim tenisom, koji su sami devovi priznali da je tek 70% dovršen te onemogučili svim retail trgovcima povrat igara natrag. Dakle izdali nedovršen i poluigriv proizvod znajući unaprijed da kupci neće moći dobiti novce natrag za poluproizvod koji su dobili reklamiranjem superiorne verzije uvjeravajući te iste kupc...guske da će poluproizvod raditi i na njihovim uređajima.

Fico
              Slažem se da su kupci koji su preorderali definitivno djelomično sami krivi, ali ne slažem se da je "CDPR je kriv za jednostavno nedovršenu i neigrivu verziju za prošlogeneracijske konzole", Ovo je trailer kojeg su izdali za PS4:

Meni ovo nije ni slično slikama i videima koje ljudi danas postaju sa konzola. Ovo nije neka stara reklama već PS4 trailer kojeg je CDPR izdao prije manje od mjesec dana. Znači reklamirali su proizvod koji nije ni blizu onome što su imali u planu isporučit. Ne možeš mi reć da je itko mogao 15 minuta testirat igru, pogledat ovaj video i reć: "Da to je proizvod kojeg smo napravili". Neka oni zakrpaju igru i neka dobijemo ovo iz videa pa možemo pričat, dok se to ne dogodi ovo je ispod razine No Man's Sky-a, a koliki su tamo govorili o prijevari i pljački?