Fan sam serijala, ali realno HALO serijal žudi za promjenama, kako bi držao korak sa konkurencijom...

Davnih dana igrao sam HALO na PC-u, bio oduševljen na X360 s Halo 4, no trenutno igrajući HALO Master Chief Collection vidim možebitne probleme za HALO budućnost...
Igram već neko duže vrijeme odličan Master Chief Collection paket i nakon HALO 3 ODST sve više uviđam kako HALO serijal treba skrenuti malo sa svojeg već provjerenog puta i malo riskirati u dizajnu igre i gameplaya. Ono što se definitivno proteže kroz cijeli serijal, što me smeta baš sad notorno je nemogućnost isključivanja crosshaira koji je nenormalno velik i smeta mi u svakoj igri ove kolekcije. Halo oduvijek ima vrhunsko napucavanje i dugo vremena je konkurencija po tome pitanju kaskala za HALO igrama, no danas je stvar bitno drugačija. Halo 4 još nekako drži korak s vremenom, odnosno tržištem i konkurencijom, no zapravo sve njegove vrline su nekako prestale biti vrline i postale nešto normalno i očekivano jel. Vjerojatno će me fanovi serijala popljuvat, jer igra uvijek njeguje taj unikatan HALO stil, no meni više on ne pije vodu. Najava Halo Infinitea djeluje dobro, no opet se bojim da igra koja bi trebala biti next gen FPS bude zapravo nešto bolja od četvorke ili H5: Guardiansa. Po meni bi trebali baš ponudit nešto novo, ili engine koji će nas izut iz cipela, ili promjenit mehaniku ili napravit HALO svijet življim i opipljivijim nego što to trenutno jest. Neprijatelji su mi uvijek bili za zaborav i tu mislim da imaju puno prostora za napredak. Storytelling je dosta dobar, no treba serijalu novi antagonisti i nešto što će nas motivirat i nahypat na budućnost serijala.