A kaj da tek ja kažem, koji nisam igrao nit Witcher nit Pillarse nit Divinity...
A liteRPG-ove me sram stavljat ovdje kao nominaciju?

Ne kužim, a RPG mi je najdraži žanr... Quo vadis Tze, Quo vadis?

Nači, jedino mi ostaju DA: Inquisition i Andromeda za proglasit pobjednikom....
Here goes nothing... - Dragon Age: Inquisition

Da sranje sto je strpano u istu kategoriju s JRPG, ali sto je tu je.
    Witcher 3.

Tzereen Molim te da ides igrati igre i ovu objavu uredis prije nego sto dobijes permu. Hvala.

@wooddiebone
    Da, odvojit JRPG i RPG, to su mi totalno druge kategorije iako su iste 😃 Uvijek mi je to išlo odvojeno, po puno toga.

JRPG:
    Persona 5 (stvarno nemam dvojbe, meni je ovo igra generacije u puno kategorija)
    Dragon Quest XI
    FF7 Remake (meni sjeo brutala, ali nije top 5 kraj ovih giganata gore i dolje)
    Trails in the Sky (trilogija, najbolja od svih njihovih i jedna od dražiš igara). Makar je ovo PS3 era, ali imaju kasnije PC portove pa čisto zato navodim.

WRPG:
    W3
    Divinity: Original Sin (dvicu nisam dovršio još, ali prvih 20h po svemu je bolji od jedinice)

ARPG:
    Svi su smeće osim NieRa 😃
    Monster Hunter: World & Iceborne
    Dark Souls 3
    Sekiro
    Bloodborne
    Nioh 2

Moram se vratit u ovaj topic kad nađem vremena, ovdje sam doma, ovo mi je 1. žanr života.

Flipper Xenoblade Chronicles 2 na Switchu.

Ujedno i jedini JRPG koji si odigrao do kraja 😃

Zero Persona 5. Makar je tu i Divinity: OS2 blizu, kao i prvi Pillarsi. W3 mi je akcijski RPG i overall najbolja igra generacije, ali ne bih ga svrstavao u čistokrvne RPG-e.

A da, zajebano baš. Svi oni imaju RPG sisteme, pa onda imaš i Turn-based pristup, akcijski...Ovdje je više stvar klasifikacije, teško je s tim RPG etiketama. I Horizon je RPG po tome 😃

Po meni God of War, jer ima odlične RPG elemente.

Witcher 3 bez ikakve konkurencije 😀

weky salu na stranu, ali ima odlicno smisljene RPG elemente, ali jako slabo izvedeno. Potencijal stvaranja builda im je nekako promaknuo i nisu ulozili dovoljno truda u statse i opremu. Steta

Ajde, ajde. Da je Mass Effect remaster trilogija izašla ove godine, posere se i po Personi i Witcheru i svemu.

Znam da većini to nije pojam RPGa, ali po filozofiji sa kojom je taj žanr nastao, Mass Effect je prime example žanra.

wooddiebone Znam da većini to nije pojam RPGa, ali po filozofiji sa kojom je taj žanr nastao, Mass Effect je prime example žanra.

Slažem se s ovime.

foggy sekiro nije akcijski rpg i kao takav nema sta raditi u toj kategoriji.

biver vidi se da je bez razmisljanja 😂 sorry morao sam, sala

maverick Nego kakav je? Turn based? 😃
            On po meni ni nije više neki RPG, udaljili su se s njim još dalje od RPG elemenata, ali ipak ih ima.

wooddiebone Ajde, ajde. Da je Mass Effect remaster trilogija izašla ove godine, posere se i po Personi i Witcheru i svemu.

Znam da većini to nije pojam RPGa, ali po filozofiji sa kojom je taj žanr nastao, Mass Effect je prime example žanra.

Mass Errect 1 može bit u toj tvojoj kategoriji, kasnije su otišli u više akcijske vode. Ako već ideš na prime example, gdje ti je KOTOR i raniji RPG naslovi koji su stvarali žanr? Ili govoriš u smislu da je ušao u ovu generaciju? Zato je dobro odvojit JRPG i RPG, jer ovo "posere se po Personi" ti je ćorak, taj serijal postoji od PS1 (ili ranije, ne znam više), a petica (koju igrao nisi niti ćeš) je čudo neviđeno, što od muzike, artworka, RPG elemenata, priče, glasovne glume, načina na koji je ispričan, ideje, pristupa...Stvarno baljezgaš bez pokrića.

Najbolji rpg generacije je definitivno kad je Tuheljski....😀😀😀😀 aj necu....

Dragon Quest 11

Najvece rpg govno ove generacije je definitivno FF7 remake

E da, DQ11, žao mi što ga nisam spomenuo. Ima sve ono što JRPG stare škole treba imati.

Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition 😆 😆