Pročitaj na portalu
Članak

Koja je po vama najbolja akcijska avantura generacije?

Bez obzira na sva ostala polja u kojima briljiraju ili ne briljiraju, neke igre su najbolje u trenutcima koji ostavljaju bez daha. Bilo da je to izbjegavanje fatalnog one-hit udarca, iskakanje iz urušavajućeg nebodera, ili preživljavanje od brojčano nadbrojnijih zombija s 2 metka u pištolju, akcijske avanture su možda i najpopularniji žanr gaming industrije, čija kvaliteta se povećava sa svakim dolarom AAA budžeta. Koju akcijsku avanturu biste izdvojili kao najbolju ove generacije?

A sad dalo bi se raspravljati ali po meni najbolja akcijska avantura generacije je kad se moj buco Tuheljski diže mamuran i sprema se za ici raditi.

Uncharted 4
    Red Dead Redemption 2
    God of War
    Spiderman
    Horizon Zero Dawn

Uh... Teška srca bih izdvojio RDR2 i God of War.

Miro
    Zadnji postovi su ti stvarno zabrinjavajuci. 😀
    Sta nisi dobio konzolu u prvoj rundi, pa sad pokusavas utjecati na strucni ziri?

Ontopic:
    GoW.
    Jednostavno su odlicno odradili tranziciju iz "old school GoW-a" u moderno 3D okruzenje. Uspjesno implementirali comboe i nadogradnju oruzja. Pazili su na sve sitne detalje oko nadogradnji da se prikazuju na opremi. Nije mi dosadilo bacati (i cekati vracanje) sjekiru nakon +50h.
    A s avanturistickog dijela sve tip top, lokacije, prica, neprijatelji. Pravi eye candy.
    Jedva cekam zavrtjeti na PS5 (PS4 Pro sam preskocio).
    Cherry On A Top bi bila integracija novih mogucnost DS5. Dao bih 10$ za to.

Miro
    Ma @Tuhy je odavno GOTY ili čak GOTG 😃
    Moj glas ide Horizonu definitivno. Ne moram ništa objašnjavati.

Tuhy je moja ljubav i u svakom izboru ima moj glas

Uncharted 4 hands down.

Horizon kao drugi izbor.
    Pada mi na pamet i Spider-man PS4.
    Nije da je igra sama po sebi toliko kvalitetna (je, al baš za GOTG...ne znam), ali čitava atmosfera oko te igre i ono što je ona značila za fanove Spider-man igara koje su na neki način postale svoj žanr je fakat nešto čega bi trebalo biti više.

GoW nisam igrao, RDR2 mi je previše avantura, premalo akcija.

Half Life Alyx bez konkurencije. Valve je opet pomaknuo granice, ponudio nesto novo, izasao iz komfort zone cijele industrije i napravio jos jedno remek djelo.
    Ostale igre ovog zanra izgledaju nekako staromodno u usporedbi s ovim naslovom.

God of War. Priča, gameplay, vizuali, gluma sve čudo. I nema nimalo 'downtime-a', bar meni nije bilo.

Akcijska avantura mi je nekako preširok pojam. Pretpostavljam da to uključuje sve open world lite rpgove također?

Ako da, Sony je razbio ovu generaciju s ponudom i kvalitetom. Skoro svaka koju su izdali može biti nominirana:
    Uncharted 4
    Uncharted Lost Legacy
    Horizon Zero Dawn
    God of War
    Days Gone
    Ghost of Tsushima
    Spider-Man
    TLOU2
    Bloodborne

Ali postoje ovdje i Resi 2 remake, postoji renesansa Assassin's Creeda u vidu Originsa i Odysseya, postoji RDR2, a postoji i NieR: Automata... ❣️

No s obzirom da će mi NieR biti najbolja igra općenito (kao amalgam svih svojih kvaliteta), možda da ovo sagledam samo iz aspekta baš "akcijske avanture". Jer, u tom slučaju bi glas dao za:

Uncharted 4
    Baš onako, prava pravcata, old school akcijska avantura koja sadrži sve vrline svojih prethodnika. Doduše, gubi onaj nadnaravni štih, ali zbog toga djeluje malo emotivnije i prizemljenije, a opet sadrži baš pravi pravcati avanturistički duh koji podsjeća na mix Indiane Jonesa i gusarskih treasure huntova (možda malo i na Gooniese? 🙂).

Unch 4 ili Spider-Man

Zero Pa gledam, citam i sve nevjerujem.

Sekiro daleko ispred svih. Dosta igara ga je pokralo (Tsushima tebe gledam), a na prvu mi nist ne pada na pamet vise. Sigurno sam nest zaboravio.

Uncharted 4

Vrhunska produkcija ali ono glavno je jedan od najboljih endinga u igrama ikada. Možete se složiti ili ne, jednostavno to nitko nije očekivao.

Nije bio jeftini šok, ali istovremeno sretan i tužan. Za fanove pogotovo.
      Nebi u detalje radi spoilera.
      Na kraju kad Elena pogleda onu njihovu sliku sa Sullyem i Nathanom iz kraja jedinice. Gdje je sve počelo uz theme song. Perfekcija. Kao gamer sjetiš se koliko je prošlo godina, koliko se toga desilo u međuvremenu. Kraj jednog serijala i ere. Naravno "kraj" Uncharteda kakvog poznajemo.
      Rijetke igre dosegnu tu razinu, tako nešto jedino ima Kojima uz MGS 4.
      Svojevrsni tribute gamerima i zahvala.

S jedne strane mi je žao što nećemo vidjeti još Uncharteda sa Nateom ali kad razmislim sve ima kraj. Bolje da dođe ispravno i kvalitetno nego se pretvori u kravu muzaru pa pozdravljam takav odabir.

Uncharted 4, ako ne osvoji za igru generacije onda bi barem ovu nagradu morala lako odnijeti 🙂.. necu nista nadodati, kolege iznad su u svakom postu objasnili zašto.