Pročitaj na portalu
Članak

Koja je po vama najbolje ispričana priča ove generacije?

Neke igre su oduševile gameplay mogućnostima, neke fantastičnom atmosferom, ali bez dobre priče često to sve pada u vodu. Koje igre su po vama imale najbolje ispričane priče? Koju igru iz ove generacije ćete zauvijek pamtiti po izvanrednim likovima i odličnom naracijom?

Rede Ridemšn 2 nosi ovo za nautičku milju.

Znam da nekima igra nije sjela zbog gameplaya koji je specifičan, ali način na koji ta igra prenosi svoju poruku je nevjerojatan.
Ljubav i mržnju koju osjećaš prema nekim likovima do kraja igre je genuine.
Kao da se radi o pravim ljudima.

Muzika u službi priče isto ne odmaže. Sound Engineering i produkcija u igri su neviđeni do sad, kao i orginalno snimljene pjesme za igru.

Dokaz da je Rockstar definitivno u top 3 developera danas, zajedno sa CDPR i Nintendom.

Nier: Automata. Ne samo da je najljepše već i najoriginalnije ispričana igra koju sam do sada imao priliku odigrati. Igra ima sve od filozofskih, moralnih te teoloških tema koje se izuzetno dobro slažu jedne s drugima te uz sve to ima zbilja puno lore-a koji daje još veću dubinu igri. Igra sama po sebi sa gameplay stajališta nije neka renesansa u gamingu, ali priča ju definitivno donosi u tešku kategoriju i igru koja zbilja zaslužuje svu pohvalu koju dobiva.

Sons of Dutch... makes us brothers. And sometimes, brothers make mistakes...

Definitivno najdraže ispričana mi priča ove generacije. Smijao sam se, plakao i osjećao sam strah za ove fiktivne likove.

NieR: Automata bez konkurencije. Nisam za niti jednu igru toliko čekao ushićeno da vidim što će se desit. Desilo se..svašta...i još sam u bedu. Način na koji je to sve ispričano je genijalno bajan, uz razne endinge koji su šlag na svemu, lore koji je genijalan, muzika koja priču i atmosferu digne 2 levela iznad savršenstva i eto nas, tu smo. Gledanje ispod suknje approved.

Persona 5 ubija sa svojim socijalnim aspektom.
    RDR2 priča uz Arthura = apsolutna rapsodija.

Ne znam da bih nešto dodao, čak mi ni Witcher 3 pričom nije uz ova 3 teškaša, ali je tu negdje.

Persona 5 Royal. Bolji slice of life, epsku priču (čak i u okviru RPG-a) i reminiscenciju na školske dane je teško, možda i nemoguće dobiti.

RDR 2 - kao najbolja priča

TLOU2 - kao kontroverzna o kojoj će se pisati sljedeće desetljeće

Po meni je Red Dead Redemption 2 igra s najboljom pričom. Igra jednostavno nema slabu točku po tom pitanju. Svi likovi su fantastično napisani i odglumljeni i mislim da možda nijedna igra uopće nije imala ovoliko kvalitetnih likova povezanih u jednu cjelinu.

The Last Guardian mi je izazvao čak i veće emocije. Bez puno riječi, emocija između beštije i maloga pršti kroz ekran. Ali RDR2 je obujmom i kvalitetom ipak razina više.

What Remains of Edith Finch bih isto izdvojio.

Undertale i Disko Elizijum bez konkurencije. Sve ostalo (sto sam igrao ukljucujuci i nier) je pre banalno i puno rupa u plotu.

Bez razmišljanja i bez konkurencije najbolja priča ove generacije je kako je Tuhy postao voditelj SD poslovnice.

NieR: Automata.

Za sve koji se samo zbog osrednje grafike ne mogu odlučiti probat ovu igru mi je baš žao, jer ne znaju kaj propuštaju.

Dragulj nad draguljima. Priča, atmosfera i najbolji soundtrack ikad.

Ali izdvojio bih definitivno i
      The Last of Us part II

s najfilmskijim pristupom naraciji do sad, koji je odradio odličan posao. U svakom trenutku ste čak i svjesni kaj se zbiva, kud priča otprilike ide, kaj pokušavaju reć i napravit. I mislite si, ne neće to radit na meni, ne možete me tak lako izmanipulirati, ali na kraju itekako radi. Radi jer su gluma i scenarij izuzetno snažni, sirovi, surovi, emotivni, empatični ali i realistični.

Kao i u prvoj igri, onaj fini pozadinski Santaolallin score dodatno podiže sve te emocije i samu atmosferu.

TLOU2.
      Odlicno nadovezana prica na original. Pravi ljudski shitshow u apokalipticnom svijetu. Borbi za opstanak. Zadrzavanje ljudskosti ili gubitak iste. Nemogucnoscu sagledavanja osobnih odluka u sirem kontekstu. I prvi dio i drugi su me stalno bacale u razmisljanje, sta da se sam nadem u takvoj situaciji. Rijetko koja igra (film) do sada su to uspjele pobuditi u meni (mozda lakse danas, jer sam roditelj).
      Ili sam mozda gey.

Giphy - obama russia GIF

Nexus TLOU2 - kao kontroverzna o kojoj će se pisati sljedeće desetljeće

RDR2. Jedna od, meni, najboljih i najkompleksinijih priča općenito.

Za mene samo Hellblade Senua's Sacrifice.
        Snazna i predivno ispricana prica, patnja i unutarnja borba cijelo vrijeme i onda epska zavrsnica i osjecaj oslobodenja koji je igra pobudila u meni.

Cjelokupna prica witchera 3 je dobra, ali vise briljira u pojedinim sporednim pricama i samim ekspanzijama. Dosta se gubi fokus zbog samog zanra i otvorenog svijeta.

Red dead redemption 2 je bio ambiciozan u pokusaju kreiranja kompleksnih likova i cjelokupne price i drame u njoj. Ono u cemu je vraski podbacio su nelogicni i glupi twistovi, rastezanje radnje i opcenito ocajno glupi postupci likova i kako je to prikazano. Sam kraj igre je nesto najgore odradeno ikad u gamingu.

chono7 Sam kraj igre je nesto najgore odradeno ikad u gamingu.

Coek pravi viking, nema trunke osjecaja 😃 Slazem se da su neke stvari zajebali i da nemaju smisla i razvucene su, ali kraj je zakon (minus epiloga, epilog je najgore sranje koje sam igrao u ovom zanru).

Hellblade je genijalan, vise radi atmosfere koju je stvorio, pricom je isto visoko, ali nije me toliko dirnuo. Ali zasluzuje spomen i razumijem zasto ga spominjes, dere u psihu onako fino.