Da budem iskren, Bloodborne, TLoU2, God of War, Tsushima i Horizon još nisu odigrani, no zadnje četiri će sigurno biti, dok je prva upitna. Ipak, otkad sam prešao Days Gone mi se po glavi vrti ovo pitanje na koje me zanimaju vaši odgovori i stvarno bih volio ih saznati prije nego što dođe nova generacija.
Volio bih da u potpunosti ignoriramo kvalitetu igre jer nije cilj pretvoriti raspravu u borbu koja je bolja igra, čisto me zanima koja je vama ekskluziva bila najdraža u čitavoj generaciji, u kojoj ste igri najviše uživali i kojoj biste se rado i vratili na petici. Neka su uključene i first-party igre koje su došle na PC, dakle Horizon i Death Stranding.
Veselim se igranju onoga što nisam još sredio, no svaka čast ako mi nešto s toga trona skine Days Gone. Zadnja igra koja me ovako uhvatila je bio RDR2 i uživao sam u svakoj sekundi igre. Od priče koja me primila instantno pa do likova do kojih mi je stalo. Do napetih situacija s hordama, zabavnog modela vožnje. Deacon mi je jedan od najdražih protagonista generacije, odglumljen je odlično. Uživao sam u combatu koji me tjerao da razmišljam prije nego što slijepo uletim. Glazba je kao da su ju za mene radili, od prve do zadnje sekunde nožem probijala srce. Koliko god želim da me ostale ekskluzive oduševe i više od Days Gone, toliko ne želim da ju skine s tog trona čistog užitka. Takve igre mi uvijek napune želju za igranjem.