Rijetko kada dobijem toliko preporuka za neku igru kao za A Plague Tale: Innocence, no u uvodna dva sata nije me se nešto dojmila...
Igra ima dosta naivan build up, što zbog priče, a što zbog gameplaya koji dosta vuče za rukav i poprilično je linearan...
Sva sreća pa se igra otvori nakon početnih dva sata, koji su u biti tutorijal za sve ono što nas čeka. Kao što rekoh, nije me se nešto dojmila igra u startu, prije svega vizualno stvarno nisam mogao shvatiti te hvalospijeve, voice overi Amicie i Huga su mi djelovali nekako niskobudžetno i mlako, no nakon ta dva sata igra postane takva jebena igretina da zaboravite sve ono što sam rekao do sada o njoj. Kakvi likovi, kakva priča, kakva atmosfera. Nema tu puno prostora za neke alternativne puteve u gameplayu i level design po pitanju prolaza i koridora je poprilično ograničen. No upravo igrina lineranost je po meni najveći njen plus, jer situacije koje igra baca ispred nas su savršene. Igra ima dušu i doslovce te vuče da ju odigraš u jednom dahu. Vjerujte mi da sam se u nekim djelovima podosta namučio kako bih porazio bossa ili nezgodne neprijatelje (najviše sam ponavljao onaj dio s archerima i Rodricom te završnu boss borbu).
Gameplay je jako zabavan i privlačan te u dosta trenutaka i izazovan. No ja ne mogu pojmiti još kako je dobro napisana sama priča i kako je ista savršeno prezentirana. Oduvijek me privlačio kult u igrama/filmova, a ovdje je baš to vrhunski razrađeno. Osim što mi je mrvicu mrsko bilo kretat s igrom u tih uvodnih dva sata (pogotovo što sam dva put počinjao s igrom) stvarno nemam nikakve zamjerke. Iako u nekim trenucima djeluje kao indie naslov, većinu vremena drži igra uz ekran kao vrhunski AAA naslov. Nemoj te biti kao ja i gotovo odustat od igre zbog šturog uvoda, nego odajte priznanje Asobo Studio SARL-u. Nisam baš shvatio udio/utjecaj developera na Crew 2, Quantum Break i MS Flight Simulatoru, no očito da su imali veze i u izradi tih vrhunskih igara, ako je barem vjerovati internetu. Borim se s mišlju da li treba ova igra nastavak ili ne?! Jedna prekrasna priča koja nerijetko stvara mučninu i nelagodu. Ima par trenutaka u igri, gdje se tako prokleto dobro osjećam. A Plague Tale: Innocence je vrijedan svih hvalospijeva dragi moji...