Rijetko kada dobijem toliko preporuka za neku igru kao za A Plague Tale: Innocence, no u uvodna dva sata nije me se nešto dojmila...

Igra ima dosta naivan build up, što zbog priče, a što zbog gameplaya koji dosta vuče za rukav i poprilično je linearan...

Sva sreća pa se igra otvori nakon početnih dva sata, koji su u biti tutorijal za sve ono što nas čeka. Kao što rekoh, nije me se nešto dojmila igra u startu, prije svega vizualno stvarno nisam mogao shvatiti te hvalospijeve, voice overi Amicie i Huga su mi djelovali nekako niskobudžetno i mlako, no nakon ta dva sata igra postane takva jebena igretina da zaboravite sve ono što sam rekao do sada o njoj. Kakvi likovi, kakva priča, kakva atmosfera. Nema tu puno prostora za neke alternativne puteve u gameplayu i level design po pitanju prolaza i koridora je poprilično ograničen. No upravo igrina lineranost je po meni najveći njen plus, jer situacije koje igra baca ispred nas su savršene. Igra ima dušu i doslovce te vuče da ju odigraš u jednom dahu. Vjerujte mi da sam se u nekim djelovima podosta namučio kako bih porazio bossa ili nezgodne neprijatelje (najviše sam ponavljao onaj dio s archerima i Rodricom te završnu boss borbu). 

Gameplay je jako zabavan i privlačan te u dosta trenutaka i izazovan. No ja ne mogu pojmiti još kako je dobro napisana sama priča i kako je ista savršeno prezentirana. Oduvijek me privlačio kult u igrama/filmova, a ovdje je baš to vrhunski razrađeno. Osim što mi je mrvicu mrsko bilo kretat s igrom u tih uvodnih dva sata (pogotovo što sam dva put počinjao s igrom) stvarno nemam nikakve zamjerke. Iako u nekim trenucima djeluje kao indie naslov, većinu vremena drži igra uz ekran kao vrhunski AAA naslov. Nemoj te biti kao ja i gotovo odustat od igre zbog šturog uvoda, nego odajte priznanje Asobo Studio SARL-u. Nisam baš shvatio udio/utjecaj developera na Crew 2, Quantum Break i MS Flight Simulatoru, no očito da su imali veze i u izradi tih vrhunskih igara, ako je barem vjerovati internetu. Borim se s mišlju da li treba ova igra nastavak ili ne?! Jedna prekrasna priča koja nerijetko stvara mučninu i nelagodu. Ima par trenutaka u igri, gdje se tako prokleto dobro osjećam. A Plague Tale: Innocence je vrijedan svih hvalospijeva dragi moji...

Tako ugodno iznenađenje od igre, stvarno šta kažeš ima dušu i gotovo. Ne dobijem prečesto goosebumps, ali jesam u onoj fantastičnoj sceni kad je ovo sviralo:

Soundtrack je na razini najvećih filmskih blockbustera

10 mjeseci kasnije
4 godine kasnije

Odlučio sam ipak prvo ovo preći pa Space Marine 2. Onda ću i Requiem.

Uglavnom kao i kod kolege Cole, početak prvih 2h mi je bio mlak. Najviše zbog igrivosti koja je bilo čisto držanje za ruku. E nakon toga se igra kreće otvarati i svaki chapter donosi nešto novo.

Trenutno sam na 12 chapteru. Priča mi se sviđa, soundtrack predivan, igrivost sve bolja i bolja.

Ako je dvojka pp svemu bolja onda me čeka vrhunska zabava.

resident_evil

Dvojka je po svemu bolja, ali je i jako slicna. Bit ce ti mozda previse ako ih odigras bez malo veceg razmaka.

sanzo

Vidio sam da ima system di ti se automatski leveliraju statsi, ovisno o načinu igranja (ubijanje, šuljanje, alkemija). To mi se čini super.

Izgleda da stvarno ima podosta AA igara koje su zanimljivije i drugačije od klasičnih AAA.

Svakako ću preći prije dvojke Space Marines 2 ali znam da nije pretjerano duga.

Stiže mi sljedeći tjedan Ekspidicija 33 pa ću možda i to prije. Ali nekako bi htio riješiti te linearnije igre..Još mi je i FF XVI na čekanju, a i SystemShock remake (no to mi nije prioritet sad u ovo proljetno/ljetno vrijeme) 😅

• renda

•  
        •  
        •  
        •  
      • Uređivano

Edit: kriva tema.

resident_evil Ako je dvojka pp svemu bolja onda me čeka vrhunska zabava.

Meni je dvojka bila živa dosada, a dosta ljudi je isto napisalo.

S druge strane bilo je dosta ljudi kojima je dvojka bila odlična tak sa dok ne odigraš nećeš znati.

Ali svakako javi kakva ti je bila.

Ja se sa nastavcima odnosno sa igrom koja uz isti naslov ima brojku 2 što kod ove igre nije baš slučaj ali ipak, navek se malo razočaram. Očekivanja su mi drugačija. Jer mi ili ne paše kao nastavak prve igre po pitanju priče, lorea jer ga očekujem dosljedno i na se prevelikim šokirajućim i neželjenim odmacima ili je taj nastavak napravljen kao potpuno drugačija igra sa drugim akterima. Tako da bi mi prva igra možda više sjela.

Nisam je još igrao, bila mi je u planu kad sam nabavljal igre koje me nisu još zapale da ih odigram ali baš je nisu imali na lageru i sve teže ju je nabavit kao novu zapakiranu. Digitalne verzije ne želim već fizičke kopije u kutijici da pokoji put prelistam pripadajuću knjižicu ili što već se nalazi u pakovanju.

Brijac

Javim ofc

Btw prešao sam Innocence. Prezadovoljan sam igrom!

Rekao bi 8.5/10 bez problema.