wooddiebone
Specijalne edicije artbookova...u preorderu £40-£70, kroz godinu dvije oko £100.
Određene kolekcionarske edicije...kroz godinu dvije tri idu i po 3x od pre-order cijene.
Premium statue...oko $350-$500 preorder, idu i do $800 kroz par godina.
Ultra premium statue...u preorderu $700-$1200, kroz godinu dana nekad i ranije preko $2000.
PS1 klasici tj JRPGovi najviše...sada idu oko £100 naviše, do prije par godina su se držali oko £50-£60.
Potpisani numerirani promo posteri...u preorderu oko $80, cijena raste i do $500.
Uvezeni promo PS1 posteri iz Japana po $10, po eBayu se prodaju po $50 naviše.
Specijalne edicije PS1/PS2 konzoli, sada su $200/$800, dok su do prije možda 3 godine bile višestruko jeftinije.
Mogao bih nabrajati ovako do preksutra, ovdje sam govorio isključivo o PlayStation stvarima, nikakav overpriced Nintendo niti retro stvari starije od 1995. Tko ima dovoljno skladišnog prostora, dovoljno volje, znanja i novaca, umjesto kupovine auta si može kroz period otplate kredita za auto od 7 godina skupiti impresivnu kolekciju koja će mu uz uračunatu inflaciju i "today's money" vrijediti barem dvostruko više. Govorim "barem", jer ciljanom kupovinom i dobrim predviđanjem može vrijednost skočiti i još više.
chono7
Ne namjeravam ostata živjet u ovom apsurdistanu od države, tako da dizanje kredita nema smisla nikakvog. Pušit prestao odavno, a za alkohol jbg nemam s kime, jer cijela moja generacija je ili pobjegla iz države ili su im muda kod žene pa se ne usude ići pit. Tako da novce trošim na gaming, tj novce ulažem na gaming te usput uživam u svojoj investiciji svaki dan dok provodim vrijeme u gaming sobi, koja mi je istovremeno i radna soba.